Eten met je ogen: kijkje in de wondere wereld van Martin Jarrie
20 december 2019Veel regelmatige bezoekers van Villa Augustus zijn door de jaren heen vanzelf liefhebbers geworden van het werk van Martin Jarrie. In het restaurant en de limonaia hangen drie schilderijen van deze Parijse kunstenaar. In onze markt zijn daarnaast ook boeken, kaarten en affiches van zijn hand te koop. Onder de titel 'Manger avec les yeux' wijdt Museum Belvédère in Heerenveen tot en met 5 april een grote overzichtstentoonstelling aan zijn oeuvre. Mede-oprichter en art-director Dorine de Vos van Villa Augustus is Jarrie-fan van het eerste uur.
Lees meerCategorieën: Doen! / Inspiratie
Op het krijtbord: rode mul, pizza 'nduja en toast met ricotta
19 december 2019Buiten onze vaste kaart om kun je van 20 december tot en met 2 januari deze drie gerechtjes bestellen: rode mul met een puree van winterwortel, pizza met 'nduja, en toast met kruidenricotta. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze openkeuken.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Winterwortel uit de tuin; maken we een pureetje van voor bij de mul
Iconische gebruiksvoorwerpen in staaldraad
12 december 2019Nieuw in onze markt: design-iconen van Evert Hendriksen. Driedimensionale 'schetsen' van klassiek geworden gebruiksvoorwerpen in draadstaal. Van het Opinel-mes tot de naaldhak. En van de schenkkan tot de Hasselblad-camera. Alle Icons in Wire-kunstwerken zijn unica en voor heel betaalbare bedragen in Villa Augustus te koop.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
Evert Hendriksen met zijn Hasselblad 500 CM in staaldraad
Misschien wel een wereldprimeur: pizza met rode kool-sprouts. Deze week in Villa Augustus op het krijtbord. En ook: vissoep à la Marseillaise, geroosterd buikspek met een puree van knolselderij, plus een nieuwe stout-biertje.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Deze drie gerechten kun je van 6 t/m 12 december buiten onze vaste kaart om bestellen: pizza met Italië's lekkerste Felino-salami, 'keukenmeidenverdriet' met pompoen, en geroosterde spruiten met burrata en een crunch van hazelnoten. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze openkeuken.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Spruitjesoogst in de moestuin