De Limonaia is ingericht als tijdelijk tweede tuinrestaurant van Villa Augustus. In het lichte en sfeervolle winterverblijf van onze citroenbomen kunnen nu dertig hotelgasten tegelijk eten. Vanaf maandag 1 juni is de Limonaia dagelijks voor de lunch en het diner geopend. Om ons ervan te verzekeren dat iedereen het er dadelijk naar zijn zin heeft en alles op rolletjes verloopt, organiseerden we er de vrijdag daaraan voorafgaand alvast een (geslaagde!) proefavond voor eigen medewerkers. De foto’s bij dit stukje werden gemaakt bij die gelegenheid.

Lees meer

Vanaf maandag 1 juni is ons restaurant weer open! Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het zover. Voor hotelgasten hebben we de Limonaia, de kas waar de citroenbomen overwinteren, tijdelijk als tweede restaurant in gebruik genomen.

Lees meer

Niet een van de 45 kamers in Villa Augustus is hetzelfde. Voor zover we weten, hebben we in ons bestaan niet één hotelgast ontvangen die ze allemaal wel eens van binnen heeft gezien. De verrassing voor wat er in bijvoorbeeld de Lantarenkamer, de kamer in de Geheime Tuin, een familie- of een tuinkamer kan worden aangetroffen, is dus voor iedereen gróót. Een kijkje achter enkele deuren.

Lees meer
Kamer 18 in de Watertoren

Kamer 18 in de Watertoren

De klus is bijna geklaard. De grote onderhoudsbeurt aan de hoteltoren van Villa Augustus wordt binnen een paar dagen afgerond. Het 138 jaar oude rijksmonument kan er de komende decennia weer tegen.

Lees meer

Voor alle liefhebbers: chef Arthur van Brug deelt het recept van een van de meestgeliefde gerechten uit de keuken van Villa Augustus: zijn dessert van rabarber met vanille-custard, gebrande hazelnoten en geklopt eiwit. Nu ook verkrijgbaar in onze markt: rabarbertaartjes uit eigen bakkerij en huisgemaakte rabarbercompote.

Lees meer
Rabarberdessert met eiwitschuim

Rabarberdessert met eiwitschuim