Marjoleine Schaap is musicus in hart en nieren, maar combineerde dat beroep jarenlang met deeltijdbanen waarin ze het óók naar haar zin had. Sinds augustus 2022 werkt de 58-jarige Dordtse parttime aan onze hotelreceptie. Ze geniet er nog ieder moment van. ‘Het team, het contact met de gasten, en al het moois wat Villa Augustus te bieden heeft – het geeft me elke dag weer nieuwe energie.’

Lees meer
Marjoleine Schaap: 'Dit werk gééft energie'

Marjoleine Schaap: 'Dit werk gééft energie'

Nooit zeggen dat je helemaal vol zit als de herfstkaart van Villa Augustus ook nog een gekaramelliseerde peer met vanille-ijs en rijstepap in het vooruitzicht heeft. Want als je uitgerekend dit nagerechtje laat schieten, heb je er later spijt van. Het is gemaakt door onze leidinggevend kok Walter, en wat ons betreft is het er eentje voor de eeuwigheid.

Lees meer

Tot en met 12 oktober kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen: pompoensoep met pancetta, oesters uit de Oosterschelde, pizza met 'Nduja, boerenkool en nieuwe aardappelen, en gegrilde makreel met geroosterde seizoensgroenten. Deze week op de wijnkaart: Clairette van wijnhuis La Combe au Mas bij de Mont Ventoux.

Lees meer
Kok Lucas plukt de paarse salie

Kok Lucas plukt de paarse salie

Rauwe zalm gemarineerd in bietensap, citroen en gin. Onweerstaanbaar lekker. Grote kans dat je nooit meer een ander gerecht met deze vis wil. Nu op de nieuwe herfstkaart van Villa Augustus.

Lees meer
Walter in de keuken bij de opmaak van zijn gemarineerde zalm

Walter in de keuken bij de opmaak van zijn gemarineerde zalm

Nog maar kortgeleden kreeg de keuken van Villa Augustus de beschikking over een nieuwe pastamachine, dus dat gaan we de komende maanden nog merken. Iedere leidinggevend kok zal er op z’n minst toch één eigen gerecht mee willen bereiden, nietwaar? De eerste proeve van bekwaamheid (van het apparaat en van de kok die er deeg in draait) is die van Walter. Hij heeft er voor de huidige herfstkaart pappardelle mee gemaakt.

Lees meer
Pappardelle met kalfswang-ragù

Pappardelle met kalfswang-ragù