Van 3 oktober tot en met 6 maart 2022 is in het Dordrechts Museum 'In het licht van Cuyp' te zien. Een uniek overzicht van de zeventiende-eeuwse, Hollandse landschappen van Aelbert Cuyp. In de tentoonstelling is het oeuvre van Dordrechts beroemdste inwoner samengebracht met een dertigtal schilderijen van Britse meesters. Zo hebben onder anderen Gainsborough, Constable en Turner zich nadrukkelijk door het werk van Cuyp laten inspireren. Combineer een verblijf in Villa Augustus met een bezoek aan deze bijzondere tentoonstelling. Vermeld de kortingscode 'aelbertcuyp' bij je online-boeking en ontvang bij het inchecken de catalogus van In het licht van Cuyp, ter waarde van € 29,90, en de Cuyp-wandelroute door Dordrecht.

Lees meer
De Maas biij Dordrecht, ca. 1650

De Maas biij Dordrecht, ca. 1650

Deze gerechten kun je van 24 tot en met 30 september buiten onze vaste kaart om bestellen: pizza met geroosterde prei uit de tuin en gorgonzola, zeebaars, ribollita van kool uit de tuin met pancetta, en Bretonse fines claires.

Lees meer

Deze gerechten kun je van 17 tot en met 23 september buiten onze vaste kaart om bestellen: gebakken bloedworst met appel en lavendel, zeebaars in vijgenblad, Roc'h Viannec-oesters, en wortelsoep met tijm en prei.

Lees meer

Op de wisselkaart zolang de voorraad strekt: de Wahoo van de Utrechtse craftbeerbrouwerij De Kromme Haring. Een bier dat zich onderscheidt van alle andere India Pale Ales door zijn perfecte balans in fruitigheid en body. Brouwers kiezen in de regel òf voor zware òf voor heel zachte IPA-biertjes, maar in de Wahoo zijn – uitzonderlijk – beide stijlen verenigd. En hoe!

Lees meer

Frankie den Heijer (23) werkt drie à vier dagen per week als kelner én als ‘marktmeisje’ in Villa Augustus. Tegelijkertijd studeert ze af in interior design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ja, over een poosje wil ze in dat laatste beroep serieus aan de bak met haar eigen bedrijf. Maar of ze de ‘familie’ in Villa Augustus dan ook definitief achter zich kan laten?

Lees meer
Frankie: 'Je doet in dit werk veel mensenkennis op'

Frankie: 'Je doet in dit werk veel mensenkennis op'