Kom op zaterdag 17 juni in de Dordtse binnenstad luisteren naar de live-optredens van Keimpe de Jong en zijn muzikale scheepsmaten. Het gelegenheidskwartet zingt en speelt zeemansblues en schroeiende ballades. Hun podium is onze Villa Augustus-boot die voor deze miniconcertjes op vijf verschillende. locaties in het centrum aanlegt.

Lees meer
Keimpe de Jong: muzikale deeltjesversneller

Keimpe de Jong: muzikale deeltjesversneller

Tot en met 8 juni kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten onze vaste kaart om bestellen: soep van geroosterde paprika met ricotta en oregano, gebakken kokkels met venkel en bieslook uit de tuin, pizza ‘Nduja met gegrilde aubergine en venkel, en gegrilde sardines met salmoriglio en een salade uit de tuin.

Lees meer

Nieuw op de restaurantkaart van Villa Augustus: Betuws Goud. Een calvados van oude appelrassen uit de laatste hoogstamboomgaarden van de streek, aangevuld met wat perensap. Betuws Goud wordt gemaakt door vader Bas en zoon Joost Lubberhuizen in Varik. Het is een van de ambachtelijke 25 fruit- en graandestillaten die ze in de eerste plaats als liefhebbers stoken. Een heel bijzonder assortiment, want zeker een eau-de-vie van eigen bodem is en blijft een zeldzaamheid.

Lees meer

De komende maanden eet je in Villa Augustus van de nieuwe zomerkaart. Alle gerechten erop zijn van de hand van onze leidinggevend kok Daan in ’t Veld. Hij vertelt hieronder wat je aan de restauranttafel zoal van hem kunt verwachten. Daans belangrijkste inspiratiebronnen: natuurlijk de moestuin, de wijze lessen van zijn voorganger Arthur van Brug, de grote culinaire reizen die hij jaarlijks meerdere malen maakt, en het werken in een team waarin iedere kok het beste van zichzelf wil geven.

Lees meer

Tot en met 25 mei kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen: lenteminestrone met bieslook uit de moestuin, oesters uit Bretagne, pizza met Comté en prei, en zeebaars met rabarbervinaigrette.

Lees meer