Op de nieuwe winterkaart van Villa Augustus: Eggs Florentine. Een lunchgerechtje van gepocheerd ei zoals dat al in de zestiende eeuw aan het Franse hof werd gegeten. We serveren onze eggs op een desembrioche met wilde spinazie, een lichte hollandaisesaus en desgewenst ook met gerookte zalm.

Lees meer
Eggs Florentine: de Frans-Italiaans-Dordtse versie.

Eggs Florentine: de Frans-Italiaans-Dordtse versie.

Koken is al jaren de grote hartstocht van Esther van Zoelen (24). Vier jaar geleden greep ze haar kans: ze startte als kok in Villa Augustus. Een deeltijdbaan die ze inmiddels combineert met haar andere vak, het kunstenaarschap. Is onze interne full- of parttime koksopleiding mogelijk ook jouw ideale leerschool? Met haar eigen verhaal wil Esther je er alvast enthousiast voor maken! 'Koken en kunst maken: het zijn allebei manieren om iets creatiefs tot stand te brengen.'

Lees meer

Laat de lente maar beginnen, ja toch? In Villa Augustus is de tuinploeg al volop aan de slag met het voorbewerken van de groentebedden. De handen gaan de schop. De komende weken zullen de moestuin en de kassen stukje bij beetje verder groen kleuren. Kom dadelijk ook zeker naar onze tulpen kijken. Nog even en het is voorjaar!

Lees meer
Kate aan de start van het nieuwe tuinjaar.

Kate aan de start van het nieuwe tuinjaar.

De koks van Villa Augustus houden van vis! We kopen heel het jaar door allerlei MSC-gecertificeerde soorten in bij onze vaste leverancier, Koninklijke Schmidt Zeevis in Rotterdam. Van de nieuwe menukaart serveren we dit seizoen onder andere een heel licht gegaarde makreel in bloedsinaasappelvinaigrette en skrei (Noorse winterkabeljauw) met een bonenstoof en winterspinazie.

Lees meer

Stukje bij beetje toch een heus specialisme van ons keukenteam: de rillette. Deze laatste wintermaand serveren we het Franse lunch- of voorgerechtje opnieuw, en ditmaal bereid van barbarie-eend.

Lees meer