Jazz et Musette: onze nieuwe rosé

24 juni 2021


Nieuw op onze zomerkaart: deze fruitige rosé van Laurent Delaunay. De Jazz & Musette wordt geproduceerd in de Limoux, een wijngebied in de Franse Languedoc met een vergelijkbaar terroir als dat van de Bourgogne. 

Laurent Delaunay vertrok uit laatstgenoemde, beroemde streek om in de Limoux een aantal nieuwe wijnen te creëren. Hij treedt daarmee in het spoor van menig andere wijnmaker die de potentie van het koele klimaat en de rijke kalkbodem in de Limoux al eerder ontdekte. Zo komen ook de parelende Blanquette de Limoux en de prachtige witte Toques et Clochers-wijnen er vandaan.

Organisch geproduceerd

De Jazz et Musette wordt voor Villa Augustus geïmporteerd door onze huisleverancier, Tom Broekhuizen van Terroirwijn. Het is een blend van grenache (60 procent) en cinsault (40), waarbij gecontroleerd gebruik wordt gemaakt van wilde gisten. De druiven worden geheel organisch geteeld. 

We schenken deze nieuwe rosé als een van onze huiswijnen. Je proeft er onder meer aardbeitjes, frambozen en aalbes in, maar ook wat zuurtjes en een tikje peper. Prijs per glas € 4,50 en per fles € 23,75.


  • Tom Broekhuizen

    Tom Broekhuizen