Amarouch Fiddani (42) had er al een half leven in de horeca opzitten voordat hij tien jaar geleden bij Villa Augustus in dienst trad. Nu wil hij er nooit meer weg: ‘Ik heb lang naar een veilige, beschermde werkomgeving moeten zoeken, en hier heb ik die gevonden’.

Lees meer
Amarouch: ‘Ik hou wel van een praatje en vind het dus leuk om mensen te vermaken'

Amarouch: ‘Ik hou wel van een praatje en vind het dus leuk om mensen te vermaken'

Deze gerechten kun je van 2 tot 8 september buiten de vaste kaart om bestellen in Villa Augustus: Williams-peer met Achelse blauwe, zeebaars in vijgenblad en fines claires Roc'h Viannec Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken.

Lees meer

Van 20 tot en met 26 augustus kun je deze gerechten in Villa Augustus buiten de vaste kaart om bestellen:r atte-aardappeltjes met cavolo nero en antiboise, dorade grise als 'vis van de week', en bietensoep met mascarpone. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven de open keuken.

Lees meer
Bietenoogst in de moestuin...

Bietenoogst in de moestuin...

Tijd gestold in waskrijt

18 augustus 2021

Het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Villa Augustus is op tal van foto’s en films, in boeken en artikelen vastgelegd, maar óók in afwrijfsels. Niet iedereen zal onmiddellijk weten wat er met de term bedoeld wordt. Zoals het Franse synoniem ervan, frottages menigeen eveneens vreemd in de oren kan klinken. Maar wie in de Watertoren voor een werk van Ton Martens staat, zal de toegepaste techniek toch snel genoeg herkennen.

Lees meer
Ton Martens in zijn huis in Den Haag

Ton Martens in zijn huis in Den Haag

Bij hoge uitzondering nu nog even te zien (of anders allicht bij een opgraving over vijfhonderd jaar): de kunstwerkjes van Dora Dolz en Mischa van Teeffelen in het kanaaltje dat door onze moestuin loopt.

Lees meer