Op de herfstkaart van Villa Augustus: escabeche

28 september 2022

Op onze menukaart voor de nazomer en herfst staan weer veel schotels die je de komende maanden zelf wil hebben geproefd. We tippen zeker ook dit gerechtje!


Escabeche van geroosterde Noordzeevis met citroen en dille, € 14

Escabeche is de Spaanse versie van de van oorsprong Peruaanse ceviche. In beide gerechtjes worden vis, vlees en groenten gemarineerd en licht gegaard in tafelzuur. Zuid-Amerikanen bereiden hun ceviche al van oudsher in ‘tijgermelk’, een mengsel van onder andere limoensap, chilipepers en uienringen dat met zuivel verder niets van doen heeft. De Spanjaarden gebruiken voor hun marinade traditioneel de beste rode of witte azijn.

 In Villa Augustus hebben we op de herfstkaart een escabeche van in het wild gevangen Noordzeevis, die we tevoren heel even roosteren. Afhankelijk van het aanbod op de afslag kopen we hiervoor pijlinktvis, mul, makreel, poon, schelvis en bijvoorbeeld ook kokkeltjes in. Het voor- of lunchgerechtje wordt lauwwarm geserveerd met een fijngesneden geroosterde paprika, venkel, knoflook, pepertjes, dille  en prei, en afgeblust met citroen.