Op de bierkaart: Purper van brouwerij Nevel

Fervente liefhebbers weten genoeg als we weer een biertje van microbrouwerij Nevel in Nijmegen op de kaart hebben. Er zijn fans die er in het restaurant speciaal voor aanschuiven, want de smaak en geur ervan laten zich in niets vergelijken met doorsnee tap- en flesbier. Deze herfst en winter schenken we de Purper van Nevel.
Lees meerCategorieën: Inspiratie

Koks Anouk en Daan genietend van een glas Purper in het restaurant van Villa Augustus
Tot en met 10 november kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen: minestrone van snijbiet, aardpeer en venkel, pizza met pompoen en Fontina, Zeeuwse oesters en gegrilde dorade.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Het tuinjaar in zes trefwoorden

Er komt voorlopig nog wel het een en ander uit de moestuin, maar nu al kunnen Kate en Karlijn terugkijken op een van hun beste seizoenen ooit. 2022 was een topjaar voor de tuinvrouwen van Villa Augustus en van Landgoed Dordwijk. Op een enkele tegenvallende oogst (die van de aardbeien) na, overtroffen alle aangeplante groenten en het plukfruit zichzelf. Er was van alles veel, heel veel. En de opbrengsten waren nog van de mooiste kwaliteit bovendien. Het tuinjaar in zes trefwoorden:
Lees meer
Tot en met 27 oktober kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen: pizza met geroosterde spruitjes, soep van knolselderij met dukkah, creuses uit de Oosterschelde, en gegrilde dorade met seizoensgroenten. Lekker voor erbij: een Baskische witte of een Italiaanse rode wijn.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Zuurdesempizza met spruitjes
Ieder jaar kopen we een flink deel van de oogst op uit de hoogstamboomgaarden van de Hoeksche Waard. Vrijwilligers van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) zijn nu net klaar met de pluk ervan. Aan de keukendeur van Villa Augustus bezorgden ze vorige week weer liefst duizend kilo aan appels en peren. Je kunt ze de komende maanden terugproeven in de fruittaarten van onze bakkerij, in de markt en natuurlijk in diverse hoofd-, lunch- en bijgerechten van de keuken.
Lees meer