Nog wat extra stevige kost in afwachting van de lente
12 februari 2025
Nieuwe gerechten op de seizoenskaart van Villa Augustus! Tot half maart vind je daarop wat extra stevige kost, omdat de lente immers nog wel even op zich laat wachten. De keuken voegt de komende weken onder andere deze schotels aan het menu toe: skrei met bonenstoof, huisgemaakte verse worst met aardappelpuree of in een risotto, en een rillette van barbarie-eend. We serveren ze alle uiteraard met de groenten van het seizoen, waaronder kool, spinazie en venkel.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Een deel van het keukenteam bij de gerechten op de nieuwe winterkaart.
Een onweerstaanbare risotto. Alweer!
30 januari 2025
Tot medio februari eet je in Villa Augustus nog van onze huidige seizoenskaart, met daarop natuurlijk ook weer een van roemruchte risottoschotels die onze keuken sinds jaar en dag op het repertoire heeft. Deze winter is er dat een met geroosterde paddenstoelen, lardo en krokantjes van boerenkool.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Risotto met boerenkool, nu op de winterkaart
Het Villa Augustus-arrangement voor cultuurliefhebbers
24 januari 2025
Verras je geliefde en boek het speciale arrangement dat Villa Augustus in samenwerking met het Dordrechts Museum aanbiedt. Je combineert dan een overnachting en ontbijtbuffet in een van onze sfeervolle kamers met twee gratis tickets voor de groots opgezette tentoonstelling Liberté! in het museum, inclusief de bijbehorende catalogus. Het arrangement is geldig tot en met 23 maart. We verwelkomen jullie bij aankomst in ons hotel met een kopje koffie en een taartje uit eigen bakkerij.
Lees meerCategorieën: Slapen / Doen! / Inspiratie
Comté, de koning van de bergkazen
23 januari 2025
Favoriet ingrediënt van onze eigen koks en veel van onze gasten, de comté. We verwerken het Franse Jura-kaasje in een van de twee quiches op de winterkaart: de klassieke Lorraine met prei en boerenachterham, die we opdienen met een frisse seizoenssalade. Een hartig lunchtaartje dat al een feest is om naar te kijken, en precies zo smaakt het ook.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Quiches uit de keuken van Villa Augustus
Sgroppino van bloedsinaasappel
7 januari 2025
Sluit je lunch of diner af met een sgroppino, een traditionele Venetiaanse sorbet die we in Villa Augustus mixen met een limoncello van bloedsinaasappel en een scheut tintelende cava.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie