Liefhebbers van purees en stamppotten kiezen op onze nieuwe winterkaart uiteraard voor deze schotel. Een canard a l'orange met een stamppotje van boerenkool plús een prakkie van zuurkool.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
          
        Lekker voor de lunch of als voorgerecht: steak tartaar
          27 december 2024
        Op de winterkaart van Villa Augustus: steak tartaar met krokante aardpeer en een desembrioche, € 13,50. In deze variant van leidinggevend koks Daan en Noah van Villa Augustus bevinden alle traditionele ingrediënten van de steak tartaar zich ditmaal ‘onder de motorkap’. Ze serveren hun steak tartaar met krokant gefrituurde chips van aardpeer en een in ossenwit gebakken brioche.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
          
        Nu op de restaurantkaart van Villa Augustus
          18 december 2024
        Iedere kok die met de seizoenen kookt, weet dat er vooral in dit jaargetijde veel van zijn of haar creativiteit wordt gevraagd. Want wat kun je allemaal met de kolen en knollen die nu in groten getale van het land af komen? Kom de vindingrijke en voedzame winterse gerechten proeven die ons keukenteam de komende maanden op de kaart heeft gezet.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
          Leidinggevend kok Anouk presenteert een dadelcake met kweepeer.
Winter in de tuinen van Villa Augustus. Waar is de tuinploeg nu er alleen her en der nog wat in de bedden groeit? Met teamchef Jelle kijken we even mee achter de schermen, en ook blikt hij terug op het tuinjaar van 2024.
Lees meerCategorieën: Tuin
          Winterklus, toch wel: Ada plant de bloembollen voor het voorjaar
Terug in hun winterverblijf: de citroenbomen van Villa Augustus
          26 november 2024
        Onze citroenbomen overwinteren sinds deze week weer in onze limonaia, ook in Italië van oudsher het deftige onderkomen voor citrusvruchten in tijden van hagelbuien, vorst en sneeuw. Pas begin april verwelkomen we onze kolossale potterie terug in de moestuin.
Lees meerCategorieën: Tuin