In de hoogstamboomgaard van Villa Augustus telen we zes appelrassen. In een reeks van korte verhalen stellen we ze aan je voor. In deze eerste aflevering: de Groninger Kroon, een oud Nederlands streekproduct ook wel bekend als de Engelse Kroon, Zure Kroon en de Groninger Princesse Noble.

Lees meer
Een feest om hem aan de boom te zien hangen, geschikt in de keuken

Een feest om hem aan de boom te zien hangen, geschikt in de keuken

In de hoogstamboomgaard van Villa Augustus telen we zes appelrassen. In een reeks van korte verhalen stellen we ze aan je voor. In deze zesde aflevering: Engelse Bellefleur. Anders dan zijn naam doet vermoeden een echte Betuwse appel, die rond 1850 in Lienden voor het eerst werd geteeld.

Lees meer
De Engelse Bellefleur: anders dan de naam doet vermoeden een Betuws appeltje

De Engelse Bellefleur: anders dan de naam doet vermoeden een Betuws appeltje

Ga vooral ook eens tuinen kijken in Amiens. In de noord-Franse stad wordt al eeuwenlang stadslandbouw bedreven op een lappendeken van eilandjes rond de rivier de Somme. Een uniek gebied van 300 hectaren. Tot 21 oktober is een groot aantal van deze 'hortillonnages' voor bezoekers opengesteld.

Lees meer

Waterkamer 48

4 augustus 2018

Schip ahoy! De nieuwe waterkamers van Villa Augustus zijn in gebruik genomen. De eerste gasten hebben er de nacht doorgebracht. Een logboek uit kamernummer 48 over een amfibische forens, een voetbal op drift en de oude ansichtkaart van George.

Lees meer
De waterkamers vanuit de watertoren

De waterkamers vanuit de watertoren

Augustus = oogstmaand. Uit de moestuin van Villa Augustus krijgt de keukenploeg deze weken doorlopend volle kisten en manden met kruiden, groenten, vruchten en bloemen aangeleverd. Het seizoen pakt onder andere uit met de eerste aardappelen, appels en peren, tomaten, salie en paprika’s uit de kassen. Met pepers, verse knoflookbollen en uien. Met venkel, nectarines en met vijgen. Je ziet ze de komende acht weken allemaal in verschillende bereidingen terug op onze zomerse menukaart. Chef Arthur van Brug vertelt weer welke nieuwe gerechten je daarop zoal kunt aantreffen.

Lees meer
Crudità di mare

Crudità di mare