In zijn boek 'Lives of great gardeners' portretteert schrijver Stephen Anderton de 40 tuinders en tuinontwerpers die in hun vak geschiedenis schreven. Mien Ruys en Piet Oudolf zijn de Nederlanders daartussen. Velen van hen blonken ook uit op andere gebieden: in de schilderkunst, de architectuur en de literatuur. Eén tuinman werd zelfs uitgeroepen tot president van de Verenigde Staten.

Lees meer
Tuin van Thomas Jefferson in Virginia

Tuin van Thomas Jefferson in Virginia

C. Buddingh’, Kees voor familie en vrienden, is de beroemdste naoorlogse dichter en auteur van Dordrecht. Hij woonde er zijn hele leven (1918-1985) en heeft haar in talloze gedichten en dagboeknotities liefdevol van binnenuit beschreven. Wie al geen bewonderaar van de stad was, wordt het vanzelf wel met een boek van hem in de hand. Zijn oeuvre leent zich dan ook uitstekend voor een Dordtse zwerftocht langs de rivierkades, de historische havens en andere monumenten. Een nieuwe bloemlezing van Buddingh's poëzie 'Een geluk bij een ongeluk' is verkrijgbaar in de markt van Villa Augustus.

Lees meer
Gezicht op Dordrecht

Gezicht op Dordrecht

De waterlelie bloeit

1 juni 2018

Tien jaar lang was het afwachten en ook gissen naar de redenen waarom de Nymphaea in Villa Augustus maar niet wilde groeien. Nu is het geduld van de tuinmannen dan toch eindelijk beloond. De waterlelie in de Italiaanse tuin bloeit!

Lees meer

De moestuin kleurt groener en groener, en dus ook onze menukaart. Chef Arthur van Brug stelde op de drempel van de zomer een aantal nieuwe gerechten ervoor samen. Dit zijn enkele van zijn favoriete.

Lees meer
Komkommersoep met crème fraîche, limoen en koriander

Komkommersoep met crème fraîche, limoen en koriander

Jelle Reeder leidt met ingang van dit seizoen alle werkzaamheden in de tuinen van Villa Augustus. Spreek de sympathieke Brabander als je hem daar tegen het lijf loopt gerust aan, want hij praat met andere liefhebbers graag over de teelt van groenten, fruit, planten en bomen. Maak in dit verhaal alvast kennis met de 40-jarige tuinbaas, die als scholier al wist dat zijn toekomst ‘in het groen’ lag.

Lees meer
Jelle Reeder

Jelle Reeder