Op de nieuwe voorjaarskaart van Villa Augustus is een hoofdrol weggelegd voor groene asperges. Geniet er de komende weken van met deze gerechten.

Lees meer

De ansjovis van Villa Augustus wordt door ons vers ingekocht in La Escala aan de Costa Brava. Die is lekkerder dan zijn soortgenoten in blik. 'Met veel minder zout, en ook met precies het juiste gehalte aan vissigheid in smaak.'

Lees meer
La Escala in vroeger tijden

La Escala in vroeger tijden

Ron Reitsma is ‘onze man in Bretagne’. Hij koopt er al tien jaar lang de schaaldieren die we in ons restaurant serveren. Ron groeide op tussen de vissers en de oesterkwekers in dit deel van de Franse kust. Hij weet dan ook alles van de mooie streekproducten die er vandaan komen. Behalve met verse oesters, krabben, zeewier, kokkels en vis rijdt de vrachtwagen van zijn bedrijf Chateau d’Eau wekelijks ook in Villa Augustus voor met boerenboter, paddenstoelen, kazen en bloedworst.

Lees meer

Heel het jaar door liggen ze klaar om uit te varen, de twee eigen bootjes van Villa Augustus. Dus geen schipper die er raar van opkijkt wanneer je uitgerekend op een grijze, bitterkoude januaridag, met hevige sneeuwval op de koop toe, zin hebt in een verkenningstocht door de Biesbosch. Met een beetje geluk zit dan ook Jan de Winter nog aan het roer. Maak je in dubbel opzicht een stemmige Winterreise door een natuurgebied waarin je je, vooral in dit jaargetijde, helemaal alleen op de wereld kunt wanen.

Lees meer
Blauwe reiger

Blauwe reiger

Wat eraan voorafging: een proeverij door echte liefhebbers en kenners. Getest: het wit, blond, malt, bruin en donkerbruin van microbrouwerijen en enkele grotere producenten. Inzet: alleen de allerlekkerste tellen. Eindresultaat: tien bijzondere speciaalbieren, nu nieuw op onze kaart.

Lees meer
Alle nieuwe bieren op de kaart

Alle nieuwe bieren op de kaart