Ook de vleesliefhebber zal uiteindelijk met zijn tijd mee moeten

In de keuken van Villa Augustus is voor biologische groenten al tien jaar lang een hoofdrol weggelegd. Maar ook in andere restaurants wint de plantaardige keuken snel terrein. Wat betekent dat voor de liefhebbers van vlees? We vragen het chef Arthur van Brug. 'Op zeker moment zal iedereen er toch wel van doordrongen raken dat je er niet een hele bio-industrie op na kunt houden voor de kipfiletjes, varkenshaasjes en de spare ribs die we niet willen missen.'
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin / Markt

Kate en Jelle over de poëtische schoonheid van de wintertuin

Wat doen de tuinlieden van Villa Augustus in de winter, wanneer de oogsten binnen zijn? Tuinman Jelle en tuinvrouw Kate grijpen de stille weken aan om te gaan 'tuinieren in hun hoofd'. 'Ik kan in dit seizoen op een heel andere manieren met de tuin bezig zijn.'
Lees meer
Kate in de tuin van Villa Augustus
Willem van Zoetendaal is grafisch ontwerper, typograaf, art director, voormalig galeriehouder, tentoonstellingsmaker, verzamelaar, ex-kunstdocent en uitgever. In enkele van die hoedanigheden drukte hij de afgelopen tien jaar mede zijn stempel op de huisstijl van Villa Augustus. Zijn meest recente ontwerp zijn de vier scheepsvlaggen die binnenkort op de waterkamers in het Wantij wapperen. Tegelijkertijd verrast hij bezoekers van onze markt met een serie tuinpotten en vazen van eigen hand. Want, alsof hij nog niet genoeg beroepen in een en dezelfde persoon verenigt: Willem van Zoetendaal is tegenwoordig dus óók keramist.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt

Willem van Zoetendaal met een van zijn bleekpotten in de tuin van Villa Augustus
Op de kadotafel tijdens Kinderboekenweek: Sieb Posthuma

Het is Kinderboekenweek, dus ook op de boekentafels in onze markt liggen tot en met 14 oktober de mooiste uitgaven die je kinderen (en jezelf!) kado kunt doen. We zetten drie van onze favoriete illustratoren/schrijvers op ons weblog Oogst extra in het zonnetje. Ditmaal: Sieb Posthuma.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
Sieb Posthuma in Villa Augustus
Nieuwe gerechten op onze herfstkaart: tips van souschef Tim

De herfst doet zijn intrede op het menu van Villa Augustus. In het restaurant is zojuist de nieuwe seizoenskaart in gegaan. De harder, het wildzwijn, de geroosterde gans en de Spaanse stoof van varkensschouder en bloedworst zijn enkele van favoriete gerechten daarop van onze souschef Tim.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Harder met wilde rijst, cantharellen en Hollandse garnalen