Patrick Asmawidjaja is de producent van de oesterzwammen van Villa Augustus. Hij teelt ze sinds voorjaar 2017 op het koffiedik uit onze eigen espressomachines. Patrick is research analist in het lab van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, maar hoopt van de paddenstoelenteelt ooit zijn hoofdinkomen te maken. Hij heeft alvast het tij mee: de oesterzwam en soortgenoten maken, onder andere als vleesvervangers, furore in de plantaardige keuken.

Lees meer
 Patrick Asmawidjaja

Patrick Asmawidjaja

De keuken van Villa Augustus heeft voor de komende wintermaanden weer een aantal nieuwe gerechten op de kaart. Chef Arthur van Brug tipt enkele van zijn favoriete schotels.

Lees meer
Risotto met winterprei, aardpeer en walnoot

Risotto met winterprei, aardpeer en walnoot

In de keuken van Villa Augustus is voor biologische groenten al tien jaar lang een hoofdrol weggelegd. Maar ook in andere restaurants wint de plantaardige keuken snel terrein. Wat betekent dat voor de liefhebbers van vlees? We vragen het chef Arthur van Brug. 'Op zeker moment zal iedereen er toch wel van doordrongen raken dat je er niet een hele bio-industrie op na kunt houden voor de kipfiletjes, varkenshaasjes en de spare ribs die we niet willen missen.'

Lees meer

Wat doen de tuinlieden van Villa Augustus in de winter, wanneer de oogsten binnen zijn? Tuinman Jelle en tuinvrouw Kate grijpen de stille weken aan om te gaan 'tuinieren in hun hoofd'. 'Ik kan in dit seizoen op een heel andere manieren met de tuin bezig zijn.'

Lees meer
Kate in de tuin van Villa Augustus

Kate in de tuin van Villa Augustus

Willem van Zoetendaal is grafisch ontwerper, typograaf, art director, voormalig galeriehouder, tentoonstellingsmaker, verzamelaar, ex-kunstdocent en uitgever. In enkele van die hoedanigheden drukte hij de afgelopen tien jaar mede zijn stempel op de huisstijl van Villa Augustus. Zijn meest recente ontwerp zijn de vier scheepsvlaggen die binnenkort op de waterkamers in het Wantij wapperen. Tegelijkertijd verrast hij bezoekers van onze markt met een serie tuinpotten en vazen van eigen hand. Want, alsof hij nog niet genoeg beroepen in een en dezelfde persoon verenigt: Willem van Zoetendaal is tegenwoordig dus óók keramist.

Lees meer
Willem van Zoetendaal met een van zijn bleekpotten in de tuin van Villa Augustus

Willem van Zoetendaal met een van zijn bleekpotten in de tuin van Villa Augustus