Op het krijtbord: Puy-linzen met spruiten, knolselderijsoep, dorade en Bretonse oesters

3 februari 2022

Deze gerechten kun je van 4 tot en met 10 februari buiten onze vaste kaart om bestellen: Puy-linzen met spruitjes, soep van geroosterde knolselderij en roquefort, dorade met tijmaardappeltjes en geroosterde groenten, en Bretonse oesters van het eiland Île Tudy. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken. 


Puy-linzen met geroosterde spruitjes, gekarameliseerde rode ui en walnoot, € 17

Lauwwarme salade waarin de overheerlijke Franse Puy-linzen worden gecombineerd met krokante, in de houtoven geroosterde spruitjes, gekarameliseerde rode ui, walnoten en olijfolie. Aanbeveling van de chef: 'Echt heel erg lekker'.


Vangst van de dag: Dorade, € 23

De gegrilde vangst van de dag met geroosterde seizoensgroenten en tijmaardappeltjes. Dorade is geliefd om zijn rijke, volle smaak. Gezond is het visje ook, dankzij zijn hoge gehalte aan omega 3-vetzuren.


Soep van het seizoen: Soep van geroosterde knolselderij met roquefort en rozemarijn, € 8

De knolselderij wordt in zijn geheel in de houtoven geblakerd. Zo komen de suikers vrij die hem  zijn diepe smaak geven. Eenmaal uit de blender voegen we de knol toe aan een bouillon van groenten en kruiden uit onze eigen tuin. We verrijken deze voedzame wintersoep met roquefort en rozemarijn.


Creuses no. 3 Île Tudy

Ron Reitsma is ‘onze man in Bretagne’. Hij koopt er al tien jaar lang de schaaldieren die we in ons restaurant serveren. Ron groeide op tussen de vissers en de oesterkwekers in dit deel van de Franse kust. Hij weet dan ook alles van de mooie streekproducten die er vandaan komen. Behalve met verse oesters, krabben, zeewier, kokkels en vis rijdt de vrachtwagen van zijn bedrijf Chateau d’Eau-Reitsma wekelijks ook in Villa Augustus voor met onder andere boerenboter, paddenstoelen en kazen.

De oesters die Ron ditmaal voor onze keuken meebrengt, zijn afkomstig van de banken rond Île Tudy, een eilandje ten zuiden van Cap Finistère.

Bieren: o.a. Radler, Grondslag en Wahoo