Echt wat voor Eefje, deze bloemzaadjes
6 februari 2018
Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als favoriet artikel uit onze eigen markt? Ook Eefje Mesker is er gauw uit. Ze loopt meteen naar het rek met biologische bloemzaadjes van De Bolster. 'Ik hou van weide- en plukbloemen. De soorten die je nog in het wild vindt. Ik ben ook half-Oostenrijkse, hè. Dat zal er misschien mee te maken hebben. Jammer dus dat we geen Edelweiss in het assortiment hebben, haha.'
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Tuin / Markt
Open in juni: acht drijvende hotelkamers op de Admi
5 februari 2018
De Admi dateert uit 1905 en lag al die tijd in de Rotterdamse haven. Afgemeerd in het Wantij en volledig heringericht begint het roemruchte kantoorschip vanaf juni aan zijn tweede leven: Villa Augustus opent aan boord acht nieuwe hotelkamers. Daarmee gaat een oude wens van eigenaren Daan van der Have, Hans Loos en Dorine de Vos na tien jaar in vervulling.
Lees meerCategorieën: Slapen
Schilderij van de Admi in de Rotterdam door G. Bosman, 1990
Terug naar Thoméry voor de oplossing van een raadsel
30 januari 2018
Die antieke stellingkast in het restaurant van Villa Augustus. Die met al die flesjes erin, daar vlak naast de open keuken. Wat is dat nou voor een ding? De oplossing van dat raadsel ligt achter de hoge muren van het Franse dorpje Thoméry.
Lees meerCategorieën: Inspiratie
Thomery: dorpsgezicht
Echt iets voor Aimée, deze vaas
30 januari 2018
Medewerkers van Villa Augustus kiezen hun favoriete artikel uit de markt. Ditmaal Aimée Visser. 'Ik verkoop deze vaas vaak aan anderen, maar ik vind hem zelf ook zo gaaf.'
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
Aimée met de 'April XXL' van Tsé Tsé
Echt iets voor Barry, dit kookboek
23 januari 2018
Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als favoriet artikel uit onze eigen markt? Sous-chef Barry Kremers hoeft daar geen seconde over na te denken. Hij gaat voor het kookboek Gather van zijn collega Gill Meller, chef van het beroemde Britse restaurant annex kookschool River Cottage.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Markt
Barry met zijn nieuwe kookboek