Bouillon van landhoen, gestoofde venkel met burrata, geroerbakte mosselen, en Noordzee-schol

1 juli 2022

Tot en met 7 juli serveert de keuken Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om: bouillon van Kemper landhoen, gestoofde venkel met burrata, geroerbakte mosselen, en Noordzee-schol. Op de wisseltap hebben we huisgemaakte Radler en Freewheel van brouwerij Oersoep.


Soep van het seizoen: Bouillon van landhoen met pepertjes, bonen en jonge ui, € 8,50

Het Kemper landhoen is van Brabantse herkomst, maar wordt tegenwoordig in heel het land gehouden. Het is een biokip die veel ruimte krijgt en ook met biologische voeding wordt grootgebracht. Dat laatste is bij de meeste raskippen niet het geval. In Villa Augustus gebruiken we al het vlees van de kip voor een van de meest geliefde, vaste gerechten op onze kaart: Kemper landhoen op geroosterde zuurdesemtoast. En deze week maken we er ook deze lichtpittige bouillon van. 


Schaal en schelpen: Geroerbakte mosselen met bieslook en witte wijn, € 15

De keuken roerbakt de mosselen op hoog vuur met bieslook, dragon en bosui uit de tuin en wat witte wijn. We bevelen bij dit gerecht een glas of fles Adega do Vimbio, Albariño aan (zie ook hieronder) aan.  


Gerecht van het seizoen: Gestoofde venkel uit de tuin met burrata en olijfolie, € 10

Burrata is een kaas die veel weg heeft van buffelmozzarella, maar doordat er extra room aan is toegevoegd, proeft hij zachter en frisser. De keuken combineert hem met een stoofje van venkel uit onze eigen moestuin.