Geroosterde knolselderij met rode kool en bonen, zeebaars, soep van het seizoen en Bretonse oesters

22 februari 2022

Van 25 februari tot en met 3 maart kun je deze gerechten in Villa Augustus buiten de vaste kaart om bestellen: knolselderij uit de houtoven met witte bonen, rode kool en olijfolie, zeebaars, soep van geroosterde peterseliewortel, prei en gerookte makreel, en Bretonse creuses. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken. Nieuw op de wisseltap: twee Saison-biertjes van de Cyclic Beer Farm in Barcelona.


Knolselderij uit de houtoven met witte bonen, rode kool en olijfolie, € 9

Vegetarisch voor-, lunch- of tussengerecht met geroosterde knolselderij en rode kool, met een salade van witte bonen, olijfolie en citroenrasp.


Vangst van de dag: Zeebaars, € 23

Wilde zeebaars is een dure en ook best lastig verkrijgbare jongen op de visafslag, zeker nu, met al die recente stormen op de Noordzee en de Atlantische Oceaan. De zeebaars die we deze week buiten de vaste kaart om aanbevelen, is de gekweekte soort die onder meer buitengaats in Griekenland, Frankrijk en Spanje in bassins opgroeit. We serveren deze prachtvis met tijmaardappeltjes, bietjes en – ook weer – de laatste wintergroenten uit onze kassen.