Op het krijtbord: ravioli, rode poon, pancotto en Zeeuwse platte

3 december 2021

Van 3 tot en met 9 december kun je in Villa Augustus deze drie gerechten buiten onze vaste kaart om bestellen. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken.


Ravioli met ricotta, salieboter en een gepocheerd ei, € 11

We maken de ravioli in eigen keuken met een deeg van semola (griesmeel van durumtarwe) en eidooier, in plaats van normale bloem. Dat geeft de pasta net wat meer bite en een mooie kleur. De salieboter krijgt wat rasp mee van de bergamotcitroen. Het gepocheerde ei completeert dit even eenvoudige als verleidelijke voor- of lunchgerechtje.


Vangst van de dag: Rode poon, € 23


'Een topvisje' in de woorden van chefkok Arthur van Brug. Eens te meer omdat de rode poon (ook wel: knorhaan) met zijn stevige filets en diepe smaak het op het bord helemaal alleen af kan. Alleen nog wat goede olijfolie, citroen en kruiden uit de tuin erover 'en ja, dan heb je het al', aldus Arthur. We garen de vis in zijn geheel in de houtoven en serveren hem zo ook op het bord.


Soep van het seizoen: Pancotto van snijbiet, winterprei en zuurdesem, € 8

Pancotto is een broodsoep en net als pappa al pomodoro een klassieker uit de cucina povera, de Italiaanse plattelandskeuken. In Villa Augustus dienen we de soep iets verfijnder op dan in zijn land van herkomst te doen gebruikelijk is. Het hoofdbestandeel ervan is prei, die we stoven met een uitje, knoflook, pepertje en wat harde kruiden. Daarna blussen we de groente af met huisgemaakte bouillon. Op het laatst voegen we snijbiet toe aan de pancotto, met wat in knoflook getoast brood. Het brood bindt de soep een beetje, zonder helemaal uit elkaar te vallen.


Zeeuwse platte 4/0, € 25

Zijn alle andere oesters heel het jaar door wel verkrijgbaar, dat geldt niet voor de beroemde Zeeuwse platte. Het nieuwe seizoen van deze zeldame delicatesse is pas zojuist begonnen, en duurt maar tot april, mei. De keuken dient hem op zoals je hem volgens strikte, Zeeuwse traditie wordt geacht te genieten: rauw en zonder toevoegingen. De aanduiding 4/0 staat voor het maatje van zijn schelp: de middelgrootte. Onze oesters worden uit zowel Bretagne als Zeeland (Sint-Philipsland) geleverd door leverancier Ron Reitsma. Over Ron en zijn oesters schreven we eerder al hier


Iets lekkers te drinken erbij? Lees hier welke wijnen en hier welk bier we dit seizoen speciaal aanbevelen.



  • Rode poon

    Rode poon

  • Ravioli met ricotta en gepocheerd ei

    Ravioli met ricotta en gepocheerd ei

  • Pancotto

    Pancotto

  • Pancotto

    Pancotto