Op het krijtbord: ravioli, rode poon, pancotto en Zeeuwse platte

3 december 2021

Van 3 tot en met 9 december kun je in Villa Augustus deze drie gerechten buiten onze vaste kaart om bestellen. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken.


Ravioli met ricotta, salieboter en een gepocheerd ei, € 11

We maken de ravioli in eigen keuken met een deeg van semola (griesmeel van durumtarwe) en eidooier, in plaats van normale bloem. Dat geeft de pasta net wat meer bite en een mooie kleur. De salieboter krijgt wat rasp mee van de bergamotcitroen. Het gepocheerde ei completeert dit even eenvoudige als verleidelijke voor- of lunchgerechtje.


Vangst van de dag: Rode poon, € 23


'Een topvisje' in de woorden van chefkok Arthur van Brug. Eens te meer omdat de rode poon (ook wel: knorhaan) met zijn stevige filets en diepe smaak het op het bord helemaal alleen af kan. Alleen nog wat goede olijfolie, citroen en kruiden uit de tuin erover 'en ja, dan heb je het al', aldus Arthur. We garen de vis in zijn geheel in de houtoven en serveren hem zo ook op het bord.