Pizza met geitenkaas en stoofpeertjes, zeebaars, Zeeuwse creuses en vissoep met citroen en peterselie

4 maart 2022

Tot en 10 maart kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken.

 

Pizza met geroosterde ui, geitenkaas en Gieser Wildeman, € 13

Zo fantastisch als deze houtovenpizza eruitziet, precies zo smaakt hij ook. De combinatie van zoete, geroosterde ui, de smeuïge geitenkaas en niet in de laatste plaats het stoofpeertje maakt dit dit lunch- of hoofdgerecht onweerstaanbaar. De Gieser Wildeman komt uit de boomgaard van Villa Augustus. Zijn naam kreeg het peertje van kweker Wildeman uit Gorinchem, die het ras omstreeks 1850 voor het eerst van de boom plukte.


Vangst van de dag: Zeebaars, €23

Wilde zeebaars is een dure en ook best lastig verkrijgbare jongen op de visafslag, zeker nu, met al die recente stormen op de Noordzee en de Atlantische Oceaan. De zeebaars die we deze week buiten de vaste kaart om aanbevelen, is de gekweekte soort die onder meer buitengaats in Griekenland, Frankrijk en Spanje in bassins opgroeit. We serveren deze prachtvis met tijmaardappeltjes, bietjes en de laatste wintergroenten uit onze kassen.