Het mag weer! Ontbijten, lunchen en dineren in het restaurant van Villa Augustus

5 juni 2021


We hebben er lang naar uitgezien en eindelijk is het dan toch zover: we kunnen je in ons restaurant zelf weer ontvangen. Kom ontbijten, lunchen en dineren in Villa Augustus. Heerlijk op het grote terras, of op een fijne plek binnen als de weersomstandigheden even minder ideaal zijn.

Ontbijten, lunchen en dineren

Kies je favoriete Villa Augustus-schotels van de menukaart of van het krijtbord. We serveren deze gerechten heel de dag door, het ontbijt tot 12.00 uur en onze Afternoon Tea van 14.00 tot 17.00 uur. Op het terras en in het restaurant mogen we vier gasten per tafel bedienen, of meer personen als zij gezamenlijk één huishouden vormen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, zodat we niemand aan de deur teleur hoeven te stellen. Zowel op het terras als binnen is plek voor maximaal 50 gasten.

Tot eind juni voeren we in het restaurant nog onze lentekaart, met daarop onder andere salades, diverse pizza’s, garnalenkroketjes, citroenrisotto, Veluws lam, gegrilde vis van het seizoen, en ijs van citroen, rabarber of sinaasappel. Het krijtbord prijst deze maand geroerbakte schelpjes, pizza met spinazie uit de tuin en zuurdesemtoast met mozzarella, gegrilde aubergines en paprika aan. 

Gerechten afhalen kan in Villa Augustus ook. Bestel in de Markt de houtoven-pizza(’s) of de antipasti van je keuze om er even later thuis of op een van de vele bankjes in de tuin van te genieten. In de Markt kun je ook terecht voor je koffie-to go, voor huisgemaakte siropen of water, en ook doorlopend voor verse groenten, fruit en taartjes om mee naar huis te nemen. 


Overnachten

Combineer een bezoek aan Villa Augustus als het even kan ook met een verblijf in het hotel, want de moestuin en de boomgaarden zijn dit seizoen natuurlijk op hun allermooist. Maak een wandeling langs de groentebedden, trek je aan het Wantij terug met een goed boek, of  knoop een leerzaam praatje aan met een van onze tuinders. De  rondleidingen door onze tuinen en de vaartochtjes door het historische centrum van Dordrecht en de Biesbosch zijn ook  hervat.

We zijn heel blij dat we onze hotelgasten weer kunnen ontvangen in het restaurant, maar desgewenst brengen we  ontbijt, lunch en/of diner ook op de kamer. Elke kamer is zo ingericht dat je er met plezier ook wil eten. In de tuinkamers kan dat ook buiten. In de waterkamers op ons hotelschip de Admi lunch of dineer je met bij wijze van spreken je voeten in het Wantij.

Dranken

Nieuw is de filterkoffie die we in Villa Augustus schenken, de El Palto uit Peru. Het is een biologisch geproduceerde specialty coffee uit de regio Selva Alta op de hellingen van de Andes. Hij is suikerig, zacht, vol en toegankelijk en wordt geproduceerd door een coöperatie  waarbij 188 koffieboeren zijn aangesloten. Al onze koffies worden geselecteerd door Laura van der Have en Minos Eigenheer van Bitter and Real. De twee jonge dertigers branden in hun Dordtse bedrijfje de geïmporteerde bonen zelf,  zoals ze ook de mooie verpakkingen ervan ontwerpen en drukken. Zakjes Bitter and Real-koffies zijn ook in de Markt te koop.


Op de wijnkaart hebben we onder meer een selectie natuurwijnen waar we heel enthousiast over zijn. Leverancier ervan is Tom Broekhuizen van het Rotterdamse Terroirwijn. Tom koopt zijn wijnen in bij zo'n dertig producenten in Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk. Hij kent alle boeren ('kunstenaars', noemt Tom ze) persoonlijk. Daardoor weet hij dat ze er precies dezelfde opvattingen over smaken en wijnmaken op nahouden als hijzelf. 'Wijnen moeten zuiver zijn. Geperst van de hoogste kwaliteit druiven. Met respect voor de natuur. Met de beste expressie van de plek waarop ze worden verbouwd. En met zo min mogelijk menselijke ingrepen tijdens de teelt en in het vinificatieproces.'


Zeer aanbevelenswaardig zijn de witte en de oranje natuurwijnen die we van Vignoble Klur uit de Elzas op de kaart hebben. De witte is een petillant natural van riesling en muscat, met een aroma van fruit en bloemen en mooie zuren. De Orange dans l’Air is gemaakt van muscat en gewürztraminer, met een neus van bloemen, druiven en perzik.

Op de bierkaart schenken we van de tap Gulpener, Gulpener Ur-pilsener en Korenwolf-wit. In de fles is er onder meer keuze uit De Eeuwige Jeugd Gladjanus (een witte IPA), de Vuur en Vlam van brouwerij De Molen en – nieuw – de Smokey Porter van brouwerij De Kromme Haring.

Zalen

Behalve in het restaurant kunnen we ook weer groepen voor vergaderingen en overige bijeenkomsten ontvangen in onze zalen. Meer informatie erover vind je hier.

Reserveren

Kom je overnachten in Villa Augustus, boek dan hier de kamer van je voorkeur. Een tafel in het restaurant of op het terras reserveer je hier, en de menukaart vind je hier. Voor het complete overzicht van alle voorzieningen die Villa Augustus biedt, klik je op de homepage.