Lente in Villa Augustus: de nieuwe menukaart

30 maart 2021


Lente in Villa Augustus. Langzaam maar zeker kleuren de zaaibedden in de kassen en ook de moestuin weer groen. Nog een paar weken afwachten en dan kunnen we opnieuw volop genieten van jonge bladsla, rabarber, zeekool en Hollandse asperges van de koude grond. Ondertussen hebben we de allervroegste oogst van het seizoen natuurlijk al wel op onze nieuwe menukaart. 

Daslook

Uit eigen tuin komen nu al kruiwagens vol daslook, een even gretig als kortstondig woekerend plantje dat je ook veel in de vrije natuur aantreft. Koks zijn er dol op, omdat het net zo fris-pittig smaakt als het eruitziet. In combinatie met hazelnoten en olijfolie belegt onze chef-kok Arthur van Brug er de komende weken een van onze vier pizza’s mee. Je vindt het daslook ook terug in onze voorjaarssalade en in enkele voor- en hoofdgerechten, waaronder het Veluws lam. 


Veluws lam

Veluws lam leidt een langer leven dan zijn soortgenoot in Nieuw-Zeeland, waar het meeste lamsvlees vandaan komt. Het graast bovendien op de heide, wat je terug proeft op je bord. We garen het vlees langzaam, om het daarna te plukken en op smaak te brengen met zout, peper en kruiden uit de tuin. Erbij serveren we geroosterde aardappelen met tijm.