Lente in Villa Augustus: de nieuwe menukaart

30 maart 2021


Lente in Villa Augustus. Langzaam maar zeker kleuren de zaaibedden in de kassen en ook de moestuin weer groen. Nog een paar weken afwachten en dan kunnen we opnieuw volop genieten van jonge bladsla, rabarber, zeekool en Hollandse asperges van de koude grond. Ondertussen hebben we de allervroegste oogst van het seizoen natuurlijk al wel op onze nieuwe menukaart. 

Daslook

Uit eigen tuin komen nu al kruiwagens vol daslook, een even gretig als kortstondig woekerend plantje dat je ook veel in de vrije natuur aantreft. Koks zijn er dol op, omdat het net zo fris-pittig smaakt als het eruitziet. In combinatie met hazelnoten en olijfolie belegt onze chef-kok Arthur van Brug er de komende weken een van onze vier pizza’s mee. Je vindt het daslook ook terug in onze voorjaarssalade en in enkele voor- en hoofdgerechten, waaronder het Veluws lam. 


Veluws lam

Veluws lam leidt een langer leven dan zijn soortgenoot in Nieuw-Zeeland, waar het meeste lamsvlees vandaan komt. Het graast bovendien op de heide, wat je terug proeft op je bord. We garen het vlees langzaam, om het daarna te plukken en op smaak te brengen met zout, peper en kruiden uit de tuin. Erbij serveren we geroosterde aardappelen met tijm.


Groene asperges

Behalve met daslook werken we in de keuken van Villa Augustus in april en mei ook graag en veel met de eerste groene asperges van 2021. We betrekken ze van onze leveranciers in Italië, waar ze nu al in grote aantallen kunnen worden gestoken. Ook met deze asparagi maken we een pizza, zoals we ze – gegrild en vergezeld van ansjovis – tevens voor de lunch of als voorgerecht op het menu hebben. 

Risotto en porchetta

Voor liefhebbers van de Italiaanse cucina willen we dan uiteraard nog vermelden dat ook de citroenrisotto (met pecorino, peterselie en citroen uit eigen tuin) opnieuw op de kaart staat, evenals de Toscaanse porchetta. Arthur maakt hem van het buikspek van het Kempisch Landvarken, dat hij vermengt met rozemarijn, gemalen hazelnoten, citroenrasp en zout. Doordat het vlees op kerntemperatuur wordt gegaard, behoudt de dungesneden, witroze binnenzijde al zijn smeuïgheid.  


Vis en papillote

De viseters verrassen we op hun beurt met een steeds wisselend aanbod van Koninklijke Schmidt Zeevis in Rotterdam. We presenteren deze ‘vangst van de dag’ al cartoccio, ofwel en papillote, ofwel in goed Nederlands in een vetvrije envelop, die we verder vullen met venkel, aardappeltjes en citroen uit eigen tuin.


Hotel én thuis

Zolang de restaurants en terrassen van overheidswege gesloten moeten blijven, vragen we onze hotelgasten om hun ontbijt, hapjes, lunch en diner op hun eigen kamer te gebruiken. Daarnaast zijn alle gerechten op onze nieuwe kaart ook opgenomen in het Villa Augustus Thuismenu. Deze take away-maaltijden worden in onze Markt koud/voorgegaard/vers meegegeven en kunnen thuis in een handomdraai op tafel worden gezet. 

Antipasti in de Markt

Zowel hotelgasten als andere bezoekers van Villa Augustus kunnen in de koelvitrines van de Markt ook een keuze maken uit ons assortiment antipasti, waaronder vlees- visgerechten, schaal- en schelpdieren en diverse salades.

De Markt is met ingang van 31 maart tot 21.45 uur geopend. Hotelgasten kunnen tot 21.30 uur hapjes en gerechten op hun kamer bestellen, en tot 20.00 uur ook alcohol.


 


  • Een selectie van gerechten op de nieuwe kaart

    Een selectie van gerechten op de nieuwe kaart

  • Veluws lam

    Veluws lam

  • Asperges met asnjovis

    Asperges met asnjovis

  • Antipasti in de Markt

    Antipasti in de Markt

  • Porchetta om mee te nemen

    Porchetta om mee te nemen

  • Risotto met peterselie en pecorino

    Risotto met peterselie en pecorino

  • Panna cotta met bloedsinaasappel

    Panna cotta met bloedsinaasappel