De lekkerste blauwader van de wereld
24 november 2017
Het is een van de beste blauwaderkazen ter wereld, zoniet de allerlekkerste: de Achelse Blauwe. In Villa Augustus staat hij op de kaart. De Vlaamse broers Bert en Peter Boonen maken hem op hun monumentale boerderij in het Vlaamse Achel, net over de grens bij Valkenswaard.
Lees meerCategorieën: Keuken
Peter Boonen met zijn Achelse Blauwe
De limonaia: schatkamer van de citruskweker
24 november 2017
De citroenbomen van Villa Augustus zijn de vorstinnen van de tuin. Vanaf de late herfst tot april resideren ze in hun limonaia: het winterverblijf dat oudsher speciaal voor de soort wordt gebouwd. De verzameling citrusbomen van Villa Augustus telt intussen zo'n twintig varianten en in totaal 33 exemplaren.
Lees meerCategorieën: Tuin
Citrus op het terras van Villa Augustus
Bijzonder: Drentse bloedworst van Ron
22 november 2017
Dit seizoen terug op het krijtbord: authentieke Drentse bloedworst, bij ons aan de deur bezorgd door Ron Reitsma. Rons specialiteitenhandel Le Chateau d’Eau levert al tien jaar oesters, vis en schaal- en schelpdieren aan Villa Augustus (daarover zeker een volgende keer), maar sinds een aantal jaren dus ook deze worst, huisgemaakt door een zelf slachtende slager.
Lees meerCategorieën: Keuken
Altijd hetzelfde dromerige meisje gebleven
21 november 2017
Nathalie L'Eté tekent, schrijft, schildert en ontwerpt met 'de ziel van een kind', zoals ze zelf zegt. Die ziel wordt over heel de wereld herkend. De illustraties waarin ze sprekende dieren en fantasiewezens in betoverende tuinen en landschappen ten tonele voert, zijn beroemd geworden. In de markt van Villa Augustus is ook werk van Nathalie te koop. Wim de Jong werd erdoor aangestoken en kent nu inmiddels ook zelf pratende ganzen en hazen.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
Nathalie 'l'Ete
Salade van geroosterde bieten met geitenkaas en appel uit de tuin
15 november 2017
Dit gerecht met Merlijn-kaas en Chioggia-bietjes stond in Villa Augustus op de herfstkaart van 2017.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin
Salade met bieten en Merlijn-kaas