Kom lunchen en dineren van onze nieuwe lentekaart

27 maart 2024


Lente in de tuin en het restaurant van Villa Augustus! Uit de kassen en van de volle grond oogsten we nu daslook, bieslook, peterselie en de eerste snijsla.  Boerderij Landzicht in Strijen levert onder meer biologische tuinbonen, raapstelen en andijvie. Van De Groene Slager in Rotterdam betrekken we het lamsvlees van het Veluws Heideschaap en de entrecote die we nieuw op de kaart hebben staan. En Schmidt Zeevis, eveneens in Rotterdam, bezorgt onze keuken de komende maanden filets van wilde roodbaars en wijting. Twee heel delicate visjes die we niet eerder in een hoofdrol op het bord hadden.

Nieuwe asperges

Terug op het voorjaarsmenu zijn natuurlijk de verse groene asperges, die tot in april nog uit Spanje komen en daarna van Nederlandse bodem. De samenstellers van de lentekaart, onze leidinggevend koks Anouk en Walter, serveren ze geroosterd in de seizoenssalades, in de frittata en – in het gezelschap van daslookkappertjes – bij de wijting. Iets later dit seizoen maken de groene asperges in laatstgenoemd gerecht dan weer plaats voor de witte exemplaren, het moment waar menig liefhebber van de ‘koningin der groenten’ vanzelfsprekend al reikhalzend naar uitkijkt.

Tarte Tatin met yoghurtijs en tijmhoning.

Een 'perry' om erbij te drinken

Andere hoogtepunten op de nieuwe kaart: een biologische perencider (in Engeland een ‘perry’, in Frankrijk een ‘poiré’) en een non-alcoholische variant van de mannen van Elegast uit Langbroek. Een royale tarte tatin van peer met yoghurtijs en tijmhoning. Een onweerstaanbare vegetarische pasta met een saus van tomaat, kikkererwten, snijbiet en ‘Nduja. Een bonenstoof met gegrilde andijvie en parmezaancroutons. En een semifreddo van limoncello. 

Meer in onze blogs

In een reeksje blogs lichten we enkele van onze nieuwe gerechten, ciders, bieren en wijnen de eerstvolgende dagen weer wat uitgebreider toe. Kijk hier voor de complete lentekaart.


  • Leidinggevend kok Walter

    Leidinggevend kok Walter

  • Semi-freddo

    Semi-freddo