Minestrone van snijbiet, Zeeuwse platte, pizza-pompoen en gegrilde dorade

28 oktober 2022

Tot en met 10 november kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen:


Soep van het seizoen: Minestrone van snijbiet, aardpeer en venkel uit de tuin, € 8,50

Elke Italiaanse regio heeft een eigen recept voor minestrone. In Genua en omstreken is het een uitgesproken groene soep door de hoeveelheid bonen, erwten, courgettes, selderie en pesto die erin wordt verwerkt. In Puglia wordt de soep behalve met groenten ook met kip en pasta gevuld, waar het Toscane gebruikelijk is om er bietjes, aardappelen en savooiekool in te doen. De keuken van Villa Augustus maakt deze week een licht gebonden minestrone met snijbiet, aardpeer en venkel uit eigen moestuin.


Gerecht van het seizoen: Pizza met pompoen, Fontina en salie, € 13 

Pizza belegd met pompoenpuree,  geroosterde pompoen, salie en Fontina, een kaasje met een nootachtige smaak uit de Aosta-vallei in de Italiaanse Alpen.    

Schaal & schelpen: Zeeuwse platte 4/0, € 25  

Zijn alle andere oestersoorten heel het jaar door wel verkrijgbaar, dat geldt niet voor de beroemde Zeeuwse platte. Het seizoen van deze  delicatesse is zojuist begonnen en duurt tot april, mei. De keuken dient hem op zoals je hem volgens strikt-Zeeuwse traditie wordt geacht te genieten: rauw en zonder toevoegingen. Het cijfer 4.0 staat voor het maatje van zijn schelp: de middelgrootte.

Vangst van de dag: Dorade met citroen, seizoensgroenten en geroosterde tijmaardappeltjes, € 24 

De gegrilde vangst van de dag met geroosterde seizoensgroenten en tijmaardappeltjes. Dorade is geliefd om zijn rijke, volle smaak. Gezond is het visje ook, dankzij zijn hoge gehalte aan omega 3-vetzuren.