Pizza met cavolo nero, Noordzee-schol, minestrone met pancetta, geroerbakte mosselen

10 juni 2022

Tot en met 16 juni kun je deze gerechten in Villa Augustus buiten de vaste kaart om bestellen: pizza met cavolo nero, Noordzee-schol met seizoensgroenten, minestrone met pancetta, en geroerbakte mosselen met bieslook en witte wijn.


Pizza met cavolo nero, walnoot en gezouten citroen, € 13

De zonneschijn en de regenbuien van de voorbije weken waren samen goed voor een groeispurt van de gewassen in onze moestuin. Zo kunnen we nu, met kruiwagens tegelijk, veel cavolo nero oogsten. De keuken belegt er deze week een pizza bianca met bechamel en fior di latte mee. De cavolo nero wordt alleen even geblancheerd. Fior di latte is een koemelkmozzarella die heel mooi brandt en karamellisseert in een houtoven. In tegenstelling tot een buffelmozzarella, die dan in een plas wegsmelt, behoudt fior di latte op een pizza zijn structuur.


Vangst van de dag: Noordzee-schol met citroen, seizoensgroenten en geroosterde tijmaardappeltjes, € 24

Sinds deze maand wordt er op de Noordzee weer volop op schol gevist (kreeg je elders eerder dit jaar schol, dan betrof het ongetwijfeld minder lekkere ingevroren vangst). We bakken hem op de huid, dus zonder bloem en paneer, en niet in boter maar in een beetje olijfolie. Kneepje citroen en een paar plukjes dille eroverheen, en het wonder is geschied. Meer kookkunst van onze keuken hoeft er niet aan te pas te komen. ‘Superlekker’, belooft chef Arthur van Brug.


Soep van het seizoen: Minestrone met pancetta, nieuwe aardappel en koolrabi, € 8,50

Vullende Italiaanse groentesoep, met pancetta die we (in de persoon van leidinggevend kok Daan) in eigen huis hebben gemaakt. Het spek fruit in de pan even mee met venkel, koolrabi en witte ui, waarna de bouillon wordt toegevoegd. De zoete, aardse smaak van het gedroogde vlees proef je bij elke hap terug.