Op de zomerkaart van Villa Augustus (3)

7 juni 2022


Pizza's uit de houtoven vanaf  € 12

Goed nieuws voor de liefhebbers van onze houtovenpizza’s. De receptuur ervan is zodanig verbeterd dat ze nu nog lekkerder zijn dan de afgelopen jaren het geval was. Het grote verschil met de pizza’s die we tot dusver serveerden: de keuken bakt ze nu met zuurdesem in plaats van gistdeeg. Hierdoor blijft zowel de bodem als de korst veel luchtiger en krokanter. 

Een pizza van gistdeeg is eerst en vooral ‘broderig’, legt chefkok Arthur van Brug van Villa Augustus uit. ‘Dat maakt dat je er snel vol van zit. Of dat je ineens genoeg hebt van de eentonige smaak van het gist. Veel mensen krijgen zo’n pizza dus nooit helemaal op. Maar als je zuurdesem gebruikt, ben je dankzij de lichte structuur ervan niet gauw uitgegeten. En iedere hap proeft ook weer anders doordat de bodem en de korst elk afzonderlijk hun eigen textuur behouden.’


Gegrilde zuurdesem met kip, salade uit de tuin en hazelnoot, € 13,50

Tegelijkertijd met de houtovenpizza heeft ook een tweede populair (lunch)gerecht, het geroosterde Kemper landhoen op zuurdesemtoast, op onze restaurantkaart een verandering ondergaan. De keuken verwerkt in dit gerecht voortaan niet meer alleen het dijvlees van deze kip, maar ook de overige lekkere delen ervan. Dat doet meer recht aan het dier, en het levert op het bord ook heel veel meer smaak op.

Om die smaak optimaal naar boven te halen, wordt het landhoen voortaan niet meer geroosterd als wel gepocheerd in zijn eigen bouillon. We dienen hem op met verse kruiden en sla uit eigen moestuin en geroosterd zuurdesembrood van onze bakkerij.