Van het krijtbord: bietensoep, pizza-spinazie, dorade en Bretonse oesters

11 februari 2022

Deze gerechten kun je tot en met 17 februari buiten de vaste kaart om bestellen in Villa Augustus. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze keuken. 


Soep van het seizoen: Soep van gepofte biet met hangop en koriander uit de tuin, € 8 

De gepofte rode bietjes combineren we in deze soep met hangop en koriander, zodat het aardse aroma van de knolletjes er niet de overhand in heeft. Hangop is uitgelekte yoghurt die daardoor een kwark-achtige structuur krijgt. Lekker fris en romig.


Pizza met knoflook, pecorino en spinazie uit de tuin, € 11

Houtovenpizza met vers geoogste winterspinazie uit de kassen van Villa Augustus, pecorino en knoflook.


Vangst van de dag: Dorade, € 23

De gegrilde vangst van de dag met geroosterde seizoensgroenten en tijmaardappeltjes. Dorade is geliefd om zijn rijke, volle smaak. Gezond is het visje ook, dankzij zijn hoge gehalte aan omega 3-vetzuren.


Creuses no. 3 Île Tudy, € 15

Ron Reitsma is ‘onze man in Bretagne’. Hij koopt er al tien jaar lang de schaaldieren die we in ons restaurant serveren. Ron groeide op tussen de vissers en de oesterkwekers in dit deel van de Franse kust. Hij weet dan ook alles van de mooie streekproducten die er vandaan komen. Behalve met verse oesters, krabben, zeewier, kokkels en vis rijdt de vrachtwagen van zijn bedrijf Chateau d’Eau-Reitsma wekelijks ook in Villa Augustus voor met onder andere boerenboter, paddenstoelen en kazen.

De oesters die Ron ditmaal voor onze keuken meebrengt, zijn afkomstig van de banken rond Île Tudy, een eilandje ten zuiden van Cap Finistère.


  • Kok Abdi oogst de spinazie...

    Kok Abdi oogst de spinazie...

  • ... en bereidt de soep van gepofte bietjes

    ... en bereidt de soep van gepofte bietjes

  • Pizza met winterspinazie, knoflook en pecorino

    Pizza met winterspinazie, knoflook en pecorino