Restaurant Villa Augustus heropent maandag 1 juni

27 mei 2020

Vanaf maandag 1 juni is ons restaurant weer open! Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het zover. Voor hotelgasten hebben we de Limonaia, de kas waar de citroenbomen overwinteren, tijdelijk als tweede restaurant in gebruik genomen.

Restaurant

Het restaurant is nu zo ingericht dat we er, overeenkomstig de veiligheidsvoorschriften van het RIVM, plek kunnen bieden aan dertig eters tegelijk. Per tafel kan dat voor maximaal twee personen aan een tafel binnen 1,5 meter. Tenzij je uit één huishouden bent, plaatsen we gezelschappen vanaf drie personen 1,5 meter uit elkaar. Bij mooi weer bedienen we ook op het terras. Vooraf reserveren is noodzakelijk. 

Limonaia

Voor hotelgasten van Villa Augustus hebben we de Limonaia, de kas waar de citroenbomen overwinteren, als restaurant in gebruik genomen. Ze kunnen er elke avond aanschuiven voor een diner in twee shifts, van 17.30 tot 19.30 uur en van 20.00 uur tot sluitingstijd. Daarnaast blijft het voor hen mogelijk om pizza’s of antipasti uit de markt af te halen. 

De Limonaia heeft eveneens plaats voor dertig mensen tegelijk, terwijl ook het terras ervan bij mooi weer wordt opengesteld. Net als in het restaurant dragen we er in de Limonaia zorg voor dat uit eten in Villa Augustus, ook in deze buitengewone omstandigheden, heel prettig en sfeervol blijft.

Ons tijdelijke tweede restaurant heeft grote openslaande, glazen deuren, wapperende gordijnen, bijzondere boeketten en planten en zingende vogels. De eettafels staan er temidden van de citroenbomen, met uitzicht op de moestuin waar geschoffeld, gezaaid, geplant en geoogst wordt. Loop ’s avonds ook even door de tuin om de zon in het Wantij te zien zakken.

Menukaart

De menukaart van het restaurant is grotendeels dezelfde als die vóór het corona-tijdperk, zoals we op het krijtbord als vanouds weer een aantal speciale gerechten, seizoensbieren en wijnen presenteren. Die maakt chefkok Arthur van Brug in een volgend stukje op dit blog nog deze week bekend.

In de Limonaia serveren we een vast menu, bestaande uit diverse antipasti, waaronder vis (dorade), vlees (ossobuco) en een vegetarische schotel met wisselende groenten uit eigen tuin. In de Limonaia worden vanuit kruiwagenbar van onze koffiebrander Bitter & Real elke avond verse espresso’s en andere koffies geschonken.

We verwachten al in de junimaand veel reserveringen voor zowel het restaurant als het hotel, dus handig om je hier (hotel) en hier (restaurant) al meteen van een bed of tafel te verzekeren.