Onze nieuwe koffies van de kaart en het krijtbord

2 maart 2020


Hoofdkelner Esmeray schenkt een latte op

Villa Augustus heeft nieuwe koffies op de kaart. Met ingang van 6 maart 2020 kunnen gasten een keuze maken uit de koffies die we betrekken van koffiebranderij Bitter and Real in Dordrecht. We stellen ze hieronder aan je voor.

Koffies uit Brazilië en Ethiopië

Laten we beginnen met de koffies waaruit je in Villa Augustus voortaan kunt kiezen. De espressobranding is er in twee stijlen: een toegankelijke koffie uit Brazilië en een bijzondere koffie uit Ethiopië. De Braziliaanse koffie is vol, stevig en wat donkerder, met tonen van chocolade, noten, karamel en rood fruit.

De koffie uit Ethiopië is een heel zoete, zachte en wat fruitigere koffie die heel goed gaat met melk. Tonen die je hierin kunt proeven zijn steenfruit, gedroogd fruit, bessen en chocolade. Dat is dan weer typerend voor de bonen die uit Afrikaanse landen worden geïmporteerd. 

Al onze op espresso gebaseerde koffies worden bereid op de Kees van der Westen Spirit-espressomachine, die hiervoor speciaal nog een keer is afgesteld. De hardheid van het water is tevens exact afgesteld, waardoor de optimale smaak uit een koffie kan worden verkregen.

Veranderingen op de kaart


Nieuw is de long black. Dit is een zwarte koffie met een enkele espresso als basis. Door zijn espressomaling en zetmethode behoudt een long black de langgerekte afdronk van een echte espresso. Tegelijk is hij veel minder bitter dan een lungo en weer net wat pittiger dan een filterkoffie.

Ook de latte is nieuw. Deze wordt gemaakt met gestoomde melk die op een enkele hoeveelheid espresso wordt geschonken. Nog een nieuwkomer is de flat white: een dubbele espresso met gestoomde melk met microfoam. 

Daarnaast serveren we gedurende de hele dag  een heldere, fruitige en bloemige filterkoffie van kaart. 

Bijzondere espresso's van het krijtbord

Liefhebbers van een bijzondere espresso en hun varianten met melk kunnen de Ethiopische koffie bestellen. We vermelden van deze espresso zijn herkomst en smaak op het krijtbord boven onze keuken. Verderop in dit verhaal meer informatie over de leveranciers van de diverse koffiebonen.


Specialty-coffees

Onze koffiebonen zijn specialty-coffees van kleine, meestal biologisch werkende boeren. Specialty-coffees zijn altijd oogsten van de Arabica-soort die de hoogste puntenwaardering krijgen van een internationaal samenwerkingsverband van zogeheten quality graders.  

Kleine oogsten

Kleine boeren hebben ook kleine oogsten. Dus Bitter and Real kan steeds maar enkele maanden vooruit met de batches die ze van hen betrekken. Reden waarom ze in Zuid- en Midden-Amerika en Afrika voortdurend op zoek blijven naar koffies die voldoen aan het door Villa Augustus gewenste smaakprofiel.