Oesters van Île Tudy, pastinaaksoep, mosselen met 'Nduja, en zalmfilet met witte bonen

7 maart 2024

Van 8 tot en met 14 maart kun je in Villa Augustus deze gerechten van leidinggevend kok Noah buiten de vaste kaart om bestellen: creuses Île Tudy, pastinaaksoep, gebakken mosselen met ‘Nduja, en zalmfilet met witte bonen.  

Île Tudy. Foto Wiki Commons.

Oesters: Creuses Île Tudy nr. 2, € 25 

Ron Reitsma is ‘onze man in Bretagne’. Hij koopt er al tien jaar lang de schaaldieren die we in ons restaurant serveren. Ron groeide op tussen de vissers en de oesterkwekers in dit deel van de Franse kust. Hij weet dan ook alles van de mooie streekproducten die er vandaan komen. Behalve met verse oesters, krabben, zeewier, kokkels en vis levert hij onder andere ook Franse boerenboter, paddenstoelen en kazen aan Villa Augustus. De oesters die Ron deze week meebrengt, zijn afkomstig van de banken rond Île Tudy, een eilandje ten zuiden van Cap Finistère.

 

Soep van het seizoen: Soep van geroosterde pastinaak met croutons en knoflook, € 9

De pastinaken worden in de houtoven geroosterd en dan fijngemalen vermengd in onze huisgemaakte groentebouillon. We serveren de soep met croutons van zuurdesembrood uit eigen bakkerij en knoflook.