Bietensoep met mascarpone, Zeeuwse platte, pizza-ricotta, en gebakken schol

17 februari 2023

Tot en met 23 februari kun je deze gerechten in Villa Augustus buiten de vaste kaart om bestellen.


Soep van het seizoen: Bietensoep met mascarpone en mierikswortel, € 9

De gepofte rode bietjes combineren we met mascarpone in deze soep, zodat het aardse aroma van de knolletjes er niet de overhand in heeft. De mierikswortel draagt er het zijne aan bij met een fris zuurtje en wat pit. 


Oesters: Zeeuwse platte, € 20

Zijn alle andere oesters heel het jaar door wel verkrijgbaar, dat geldt niet voor de beroemde Zeeuwse platte. Het seizoen van deze delicatesse is in september begonnen en duurt maar tot april. De keuken dient hem op zoals je hem volgens strikte, Zeeuwse traditie wordt geacht te genieten: rauw en zonder toevoegingen.


Gerecht van het seizoen: Pizza met gekaramelliseerde ui en ricotta, € 12,50

Er is weinig zo lekker als gekaramelliseerde uien, daar kunnen we het met z’n allen natuurlijk wel over eens zijn. Ze tillen ook deze zuurdesem pizza boven zichzelf uit. De keuken bakt hem af met ricotta voor nog wat extra zoetheid.


Vangst van de dag: Gebakken schol met citroen, seizoensgroenten en geroosterde tijmaardappeltjes, € 25

We bakken de schol op de huid en in een beetje olijfolie. Kneepje citroen eroverheen, en het wonder is geschied. Meer kookkunst hoeft er niet aan te pas te komen. ‘

Wijntip

Dionysis Kefallinos 'rouge', avgoustiatis, Zakynthos, € 7,50/€ 37,50 

De broers Dionysis en Dimitrios Kefallinos maken natuurwijn en olijfolie op het Griekse eiland Zakyntos. Op 1,1 hectare telen ze er enkele lokale druivensoorten, waaronder deze avgoustiatis. In het glas proef je rijp rood fruit, laurier en rozemarijn, mineralen en energieke en zachte tannines. 

Biertip

Kromme Haring ‘Marrella’, Smoked Märzen 6,3%, € 6

Bamberg, in het noorden van Beieren, is een walhalla voor bierliefhebbers.  De oude bisschopsstad is de ongekroonde bierhoofdstad van de Duitse deelstaat, onder andere vanwege haar Rauchbier, gebrouwen met mout dat wordt gerookt boven beukenhout. Die rookaroma’s proef je terug in het glas, en de smaak van het bier doet aan gerookte ham denken.  De brouwers van De Kromme Haring in Utrecht wisten zich na een Bambergtrip geïnspireerd door deze Middeleeuwse manier van bier maken en creëerde volgens hetzelfde procedé deze Marella: rokerig, maltig en zoet Rauchbier van de tap.

 

 


  • Pizza uit de houtoven van Noah

    Pizza uit de houtoven van Noah

  • Simone met de schol

    Simone met de schol

  • Bietensoep van Thomas

    Bietensoep van Thomas