Lente in Villa Augustus – geroosterde makreel met tabouleh van parelgort

8 april 2022

Lente in Villa Augustus! Geniet in ons restaurant van de voorjaarsoogst van groenten, fruit en kruiden uit de moestuin, van onze houtoven-pizza’s en de diverse vlees- en visschotels op onze nieuwe seizoenskaart. Op dit blog laten we je alvast even ‘voorproeven’. Ditmaal: 


Geroosterde makreel met tabouleh van parelgort en hangop, € 12

Tabouleh is een salade uit de Libanese en Syrische keuken die traditioneel wordt gemaakt met bulgur (harde tarwe). In Villa Augustus hebben we dit gerecht deze lente verhollandst. Zo gebruiken we in plaats van bulgur een graansoort van eigen bodem: parelgort. Dit is de veredelde, want fijngeslepen versie van de gewone gerstkorrel. Proef hem in deze salade of bijvoorbeeld als vervanger van rijst in een risotto, en je wil waarschijnlijk nooit  meer anders.

Topgerechtje

Ook de andere ingrediënten in deze tabouleh zijn van eigen bodem. We vermengen de parelgort met handenvol daslook, dille, dragon, munt, radijslook, radijs en rammenas. Aan pure smaken en frisheid dus geen gebrek, mede dankzij de topping van hangop. Erbij serveren we makreel, die met zijn gezonde vetten het nodige tegengewicht biedt aan al die frisheid. Doordat we de vis alleen even kort op de huid afbranden, komt hij bijna rauw op je bord en behoudt hij zijn stevige structuur. 

Deze tabouleh is een van de vaakst bestelde lunch-, voor- of tussengerechten op onze nieuwe kaart. Onze koks snappen dat helemaal: ‘Het is echt een topgerechtje’.