Op het krijtbord: pizza-pompoen, schol, pastinaaksoep en Grevelingse creuses

12 november 2021

Tot vrijdag 19 november kun je de volgende gerechten buiten onze kaart om bestellen: pizza met pompoen, schol, soep van pastinaak en Grevelingse oesters. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken. 

Pizza geroosterde pompoen met gorgonzola en salie, € 11

Behalve de grote groene en oranje soorten telen we in Villa Augustus ook de Japanse Hokkaido-pompoen. Zijn lichtzoete, milde smaak lijkt wel wat op die van de kastanje, wat hem bij uitstek geschikt maakt  als vulling voor een typische seizoenspizza als deze. De gorgonzola maakt hem lekker smeuïg, zijn geurige aroma krijgt hij van de salie.


Vangst van de dag: Schol, € 22

Vers aangevoerd bij onze vaste leverancier, de Koninklijke Schmidt Zeevis in Rotterdam: schol! We gaan hem deze week (zonder bloem) op de huid bakken en serveren er een vinaigrette en een garnituur van verschillende groenten uit onze tuin bij. Meer kookkunst van onze keuken komt er niet aan te pas, want dit soms wat veronachtzaamde prachtvisje (de ‘Pladijs’ in het Vlaams) kan het verder helemaal van zichzelf hebben.


Soep van het seizoen: Soep van geroosterde pastinaak en gebrande hazelnoot, € 7,50

De pastinaken worden in de houtoven geroosterd en dan fijngemalen vermengd in onze huisgemaakte groentebouillon. We maken de soep af met een crunch van gebrande hazelnoot.


Grevelingse creuses, € 20

Deze oester uit Nederlandse wateren staat ook wel bekend als de Zeeuwse Creuse Special. Zijn volle en romige smaak dankt hij aan de unieke voedselrijkdom in de Grevelingen. Ook de lichte, veenachtige bodem van deze zeearm draagt aan de smaak ervan bij. De grillig gevormde en holle Grevelingse creuse moet in de twee tot drie jaar dat hij in de oesterbanken rijpt soms hard werken. Dat proef je dan terug in zijn stevige vlees.


  • Koks Barry (l) en Tim met de pompoenpizza van deze week

    Koks Barry (l) en Tim met de pompoenpizza van deze week

  • Oogst van de salie in onze moestuin

    Oogst van de salie in onze moestuin

  • Kok Daan bereidt de vangst van de week: schol

    Kok Daan bereidt de vangst van de week: schol

  • Pastinaaksoep met gebrande hazelnoot

    Pastinaaksoep met gebrande hazelnoot