Deze week buiten de kaart om in Villa Augustus

20 augustus 2021

Van 20 tot en met 26 augustus kun je deze gerechten in Villa Augustus buiten de vaste kaart om bestellen. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven de open keuken.


Ratte-aardappeltjes met cavolo nero en antiboise, € 8

Alle ingrediënten van dit heerlijke gerechtje komen dagelijks vers uit eigen moestuin. De Franse ratte-aardappeltjes zijn ware bodemschatten, geliefd om hun boterachtige structuur en nootachtige smaak. We koken ze kort, waarna we ze in de koekenpan nog even met de cavolo nero aanbakken. 

De rattes worden opgediend in een antiboise, bereid van onze kastomaten, olijfolie en knoflook. Deze dressing is een creatie van sterrenchef Michel Guérard, samen met Paul Bocuse een van de grondleggers van de Nouvelle Cuisine. De lichte saus geldt ondertussen als een Franse klassieker. Hij is vernoemd naar het plaatsje Antibes aan de Côte d’Azur.


Vangst van de dag: dorade, € 22

Het vaakst bestelde gerecht op onze huidige zomerkaart: de gegrilde vangst van de dag met geroosterde seizoensgroenten en tijmaardappeltjes. De vis op het bord wisselt regelmatig. Deze week is het de dorade grise ofwel de ‘zeekarper’ die we serveren, een soort die veel omega 3-vetzuren bevat. Het vijgenblad waarin de dorade is gewikkeld, geeft extra veel smaak en geur aan de vis.


Soep van gepofte biet en mascarpone, € 7,50

De gepofte rode bietjes combineren we met mascarpone in deze soep, zodat het aardse aroma van de knolletjes er niet de overhand in heeft. Lekker zoet wordt hij bovendien door de Yellow Transparent die we erin verwerken. Het is de eerste appel die we dit seizoen krijgen geleverd door de fruitplukkers van het Hoekschewaards Landschap, een vereniging die zich onder meer inzet voor het behoud van hoogstam-boomgaarden in dit deel van Zuid-Holland.

 


  • Bietenoogst in de moestuin...

    Bietenoogst in de moestuin...

  • ...en in de soep op tafel

    ...en in de soep op tafel

  • Cavolo Nero uit de tuin...

    Cavolo Nero uit de tuin...

  • ...en geserveerd in het restaurant

    ...en geserveerd in het restaurant