Op het krijtbord: ribollita, zuurdesemtoast met coppa en pizza-zuurkool. Cadeau-tip: kerstpakketjes van Villa Augustus

11 december 2020

Ons restaurant is geopend voor iedereen die in Villa Augustus logeert. Voor alle andere bezoekers is onze Markt dagelijks tot 20.00 uur geopend voor het afhalen van brood, taart, koffies, antipasti vari, chutneys, pizza’s en een driegangenmenu om zelf thuis af te maken. Behalve van de vaste kaart kunnen overnachtende gasten ook schotels van ons krijtbord kiezen. Daar staan van 11 tot en met 16 december deze drie gerechten op:


Zuurdesemtoast met knolselderij, coppa en dungesneden venkel, € 10

Nieuw in het assortiment van de bakkerij van Villa Augustus: seizoens-zuurdesembrood met pitten en zaden uit eigen tuin en/of van leveranciers uit de directe omgeving. De toast die we er onder andere van maken, presenteren we deze week op ons krijtbord. We verwerken er  in de houtoven geroosterd lijnzaad, korianderzaad, karwijzaad en venkelzaad in. Dit speciaalbrood is iets machtiger dan gewone desem, maar dankt aan die rijke vulling ook zijn verrassende smaak. We beleggen de toast met een frisse salade van dungesneden knolselderij, reepjes rauwe venkel en onze eigen coppa, een gekruide ham van de nek en de schouder van het biologische hoevevarken.


Pizza met huisgemaakte zuurkool en speck, € 10

Terug op het krijtbord: deze winterse pizza met een topping van heel lekkere zuurkool uit eigen keuken en speck uit Zuid-Tirol van onze leverancier Delicatezze d'Italia. We bakken het spek niet mee in de houtoven zodat het zijn zachtheid behoudt.


Ribollita met savooiekool, olijfolie en een gepocheerd ei,  € 7

Een vegetarische, Toscaanse soep van de groenten die nu uit onze moestuin komen, zoals verschillende kolen, knolselderij, pastinaak en aardpeer. Ribollita betekent letterlijk 'opnieuw gekookt', en traditioneel is het de aardse day after-versie van een minestrone. We serveren er een gepocheerd eitje bovenop, dat zich vanzelf vermengt met de bouillon en deze nog meer smaak geeft.


Kerstpakketjes van Villa Augustus

Leuk om tijdens de feestdagen te krijgen of te geven: kerstpakketjes (lees: mini-kratjes) gevuld met Villa Augustus-servetten, onze eigen Italiaanse olijfolie en granola, jam, compôte of chutney uit eigen keuken. Ze zijn voor € 29,50 verkrijgbaar in de Markt. Desgewenst kun je de inhoud van elk kratje  aanvullen met andere etenswaren en/of cadeautjes uit de winkel.

Ook uit onze Markt

Stel zelf je meeneem-maaltijd samen van wisselende antipasti vari uit de vitrines in onze Markt. Je kunt dit seizoen kiezen uit onder andere quiche, linzen, wilde rijst, zwaardvis, dorade, gevulde paddenstoelen en geroosterde wintergroenten waaronder spruiten, savooiekool en pompoen.  

Take-away pizza

De pizza met huisgemaakte zuurkool en speck (zie boven) kan ook worden afgehaald.

Villa Augustus Thuis-menu

Dit driegangenmenu kan dagelijks tussen 11.00 en 19.30 uur worden besteld en afgehaald in onze markt. De keuken van Villa Augustus geeft alle gerechten koud/voorgegaard/vers aan je mee. Zo bepaal je zelf het moment en het tempo waarin je ze thuis af maakt en serveert. De bereiding ervan is heel eenvoudig. Je hoeft zelf alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Elk gerecht gaat daartoe vergezeld van een aantal korte tips en instructies op papier. Zo ben je ervan verzekerd dat je diner in smaak en presentatie niet onderdoet voor de kwaliteit die je in ons restaurant gewend bent.


   


  • Verkrijgbaar in de Markt: mini-kratjes met delicatessen van Villa Augustus

    Verkrijgbaar in de Markt: mini-kratjes met delicatessen van Villa Augustus

  • Venkeloogst in de moestuin

    Venkeloogst in de moestuin

  • Zuurdesemtoast met coppa

    Zuurdesemtoast met coppa

  • Kool uit de moestuin

    Kool uit de moestuin