Op het krijtbord: ribollita, zuurdesemtoast met coppa en pizza-zuurkool. Cadeau-tip: kerstpakketjes van Villa Augustus

11 december 2020

Ons restaurant is geopend voor iedereen die in Villa Augustus logeert. Voor alle andere bezoekers is onze Markt dagelijks tot 20.00 uur geopend voor het afhalen van brood, taart, koffies, antipasti vari, chutneys, pizza’s en een driegangenmenu om zelf thuis af te maken. Behalve van de vaste kaart kunnen overnachtende gasten ook schotels van ons krijtbord kiezen. Daar staan van 11 tot en met 16 december deze drie gerechten op:


Zuurdesemtoast met knolselderij, coppa en dungesneden venkel, € 10

Nieuw in het assortiment van de bakkerij van Villa Augustus: seizoens-zuurdesembrood met pitten en zaden uit eigen tuin en/of van leveranciers uit de directe omgeving. De toast die we er onder andere van maken, presenteren we deze week op ons krijtbord. We verwerken er  in de houtoven geroosterd lijnzaad, korianderzaad, karwijzaad en venkelzaad in. Dit speciaalbrood is iets machtiger dan gewone desem, maar dankt aan die rijke vulling ook zijn verrassende smaak. We beleggen de toast met een frisse salade van dungesneden knolselderij, reepjes rauwe venkel en onze eigen coppa, een gekruide ham van de nek en de schouder van het biologische hoevevarken.


Pizza met huisgemaakte zuurkool en speck, € 10

Terug op het krijtbord: deze winterse pizza met een topping van heel lekkere zuurkool uit eigen keuken en speck uit Zuid-Tirol van onze leverancier Delicatezze d'Italia. We bakken het spek niet mee in de houtoven zodat het zijn zachtheid behoudt.