Deze week in Villa Augustus: drie speciale schotels voor hotelgasten en veel meeneemgerechten voor thuis

26 november 2020

Ons restaurant is geopend voor iedereen die in Villa Augustus logeert. Voor alle andere bezoekers is onze markt dagelijks tot 20.00 uur geopend voor het afhalen van brood, taart, koffies, antipasti vari, chutneys, pizza’s *) en een driegangenmenu **) om zelf thuis af te maken. 

Behalve van de vaste kaart kunnen overnachtende gasten in het restaurant ook van ons krijtbord bestellen. Daar staan van vrijdag 27 november tot en met donderdag 3 december november drie schotels op:


Linguine met mosselen, ansjovis en pangrattato, € 12

Linguine-pasta met mosselen en een saus van knoflook, ansjovis uit La Escala, en een crunch van pangrattato, ofwel ‘armeluis-parmezaan’, zoals dit geroosterde broodkruim in Italië ook wel wordt genoemd.


Pizza met gegrilde bloemkool, knoflook en rozemarijn, € 10

We oogsten nu volop bloemkolen uit onze moestuin. Chef Arthur van Brug snijdt ze over de lengte in dunne, platte stukken, waarna hij ze roostert en dan met wat knoflook en een rood pepertje op de pizza meebakt in de houtoven. De nootachtige toets die de groente aldus krijgt, herinnert in niets meer aan de doorgekookte bloemkool met bechamel en nootmuskaat die onze moeders en oma’s in andere tijden nog  op het bord toverden. Op deze witte pizza ligt een bodempje van fior di latte en Tomme de Savoie, een halfhard, lichtzoet en rauwmelks kaasje van de koe uit de Franse Alpen.   


Buffelmozzarella met geroosterde spruit en gezouten citroen, € 8 

Ook vers uit de tuin: spruiten. De keuken van Villa Augustus blancheert ze even kort voordat ze, kruislings ingesneden, worden geroosterd in de oven. Erbij serveren we buffelmozzarella en een dressing van citroen. Die hebben we eerst een poosje ingelegd met zout, waardoor zijn sap heel complex en tegelijk ook van zacht van smaak wordt. 


*) Meeneempizza's

Je kunt de pizza met bloemkool deze week ook in de Markt afhalen. Daarnaast is er onze doe-het-zelf-pizza om mee te nemen. Met een soepele bol deeg en alle andere benodigde ingrediënten maak je dan thuis je eigen pizza, zodat je zelf je eigen tijdstip kunt kiezen waarop je hem warm op tafel zet. De  doe-het-zelf-pizza op onze afhaalkaart is nu die met tomatensaus, buffelmozzarella en rucolapesto. We wisselen regelmatig in variaties. 

**)  Villa Augustus Thuis-menu

Het driegangenmenu kan dagelijks tussen 11.00 en 19.30 uur worden besteld en afgehaald in onze markt. De keuken van Villa Augustus geeft alle gerechten koud/voorgegaard/vers aan je mee. Zo bepaal je zelf het moment en het tempo waarin je ze thuis af maakt en serveert. 

De bereiding ervan is heel eenvoudig. Je hoeft zelf alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Elk gerecht gaat daartoe vergezeld van een aantal korte tips en instructies op papier. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je diner in smaak en presentatie niet onderdoet voor de kwaliteit die je in ons restaurant gewend bent.






  • Terry oogst de spruiten

    Terry oogst de spruiten

  • Jessie bereidt de linguine met mosselen

    Jessie bereidt de linguine met mosselen