Van het krijtbord: pompoen-gnocchi, pissaladière en zuurdesem met bresaola

6 november 2020

Ons restaurant blijft geopend voor iedereen die in Villa Augustus overnacht. Voor alle andere bezoekers is onze markt dagelijks tot 20.00 uur geopend voor het afhalen van brood, taart, koffies, antipasti vari, pizza's, chutneys en andere gerechten om mee te nemen.

Behalve van de vaste kaart kun je in het restaurant ook van ons krijtbord bestellen. Daar staan tot en met 12 november deze drie schotels op. Lekker voor de lunch, bij de borrel of als voorafje bij het diner. 


Pompoengnocchi met gemarineerde rode kool, € 10

Gnocchi van aardappelen en het geroosterde vruchtvlees van pompoenen uit eigen moestuin, op smaak gebraht met parmezaan en ricotta. We serveren dit gerechtje met wat krokante rode kool die we marineerden in balsamico, olie en sinaasappelzest.


Pissaladière met ansjovis en rozemarijn, € 9 

De pissaladière is de Provençaalse variant van de pizza, met Nice als de bakermat van dit gerecht. Het deeg ervan is net wat dikker en brosser, en de ingrediënten waarmee het wordt belegd vormen een vast driemanschap: uien, olijven en ansjovis. 


Zuurdesemtoast met bresaola en knolselderij, € 10

Bresaola is van een oorsprong Zwitserse vleeswaar uit de omgeving van Graubunden, maar de antipasto verwierf al ruim een eeuw geleden ook een plek in het gastronomische register van Chiavenna, een stadje in de Valtellina-vallei (Lombardije) aan de andere kant van de Alpen. Het is ontvet rundvlees dat eerst met grof zout, kruiden, jeneverbes, kaneel en muskaat wordt ingewreven, waarna het gedurende een tot drie maanden aan de lucht rijpt.

In Chiavenna zelf gebeurt dat als vanouds nog wel in grotten, maar tegenwoordig wordt de charcuterie ook industrieel vervaardigd. In heel Italië komt bresaola, flinterdun gesneden en besprenkeld met olijfolie, citroensap of balsamico-azijn, als voorgerecht op het bord.  In Villa Augustus maken we onze bresaola van runderlende zelf. Deze week beleggen we er onze zuurdesemtoast mee. Erbij komt een pureetje van knolselderij uit eigen moestuin.








  • Chef de partie Memet oogst de knolselderij

    Chef de partie Memet oogst de knolselderij

  • Vers zuurdesembrood gebakken door Daan

    Vers zuurdesembrood gebakken door Daan

  • Bresaola met puree van knolselderij

    Bresaola met puree van knolselderij

  • Gnocchi van pompoen en aardappel, met chef de partie Memet boven het fornuis

    Gnocchi van pompoen en aardappel, met chef de partie Memet boven het fornuis