Voorproefje! Eten in de Limonaia

30 mei 2020


De Limonaia is ingericht als tijdelijk tweede tuinrestaurant van Villa Augustus. In het lichte en sfeervolle winterverblijf van onze citroenbomen kunnen nu dertig hotelgasten tegelijk eten. Vanaf maandag 1 juni is de Limonaia dagelijks voor de lunch en het diner geopend. Om ons ervan te verzekeren dat iedereen het er dadelijk naar zijn zin heeft en alles op rolletjes verloopt, organiseerden we er de vrijdag daaraan voorafgaand alvast een (geslaagde!) proefavond voor eigen medewerkers. De foto’s bij dit stukje werden gemaakt bij die gelegenheid. 


Antipasti vari voor de lunch

In de Limonaia serveren we ’s middags onze antipasti vari, met in het wisselende assortiment onder andere vis van het seizoen, een vegetarisch gerecht en versgeplukte groenten en kruiden uit eigen tuin. ’s Avonds is dat een vast twee- of driegangenmenu, samengesteld uit meerdere kleine voor- en hoofdgerechten om aan tafel te delen, waaronder minestronesoep, gepekelde ribeye, zwaardvis, peulvruchtensalade, geroerbakte bladgroenten en kruiden uit de tuin, sardines, makreel en ossobuco. Kiezen uit alleen voorgerechtjes kan natuurlijk ook.


Diner in twee shifts

Het diner in de Limonaia wordt opgediend in twee shifts, van 17.30 tot 19.30 uur en van 20.00 uur tot sluitingstijd. Daarnaast blijft het voor hotelgasten mogelijk om bij onze keuken ook houtovenpizza’s en antipasti   af te halen.  Mits er plek is, zijn ook andere bezoekers van Villa Augustus van harte welkom in de Limonaia. Omdat we dat pas op de middag of avond zelf weten, kan een tafel in de citroenkas helaas niet vooraf worden besproken. Dat kan (en moet) wel voor een tafel in ons restaurant in het pompgebouw. Daarvoor reserveren kun je hier.


Bij mooi weer ook eten op het terras

Overeenkomstig de anderhalvemeter-voorschriften bedienen we zowel in de Limonaia als in het pompgebouw maximaal twee personen aan één tafel. Tenzij je uit één huishouden bent, plaatsen we gezelschappen vanaf drie personen 1,5 meter uit elkaar. Bij mooi weer serveren we ook op allebei de terrassen van de restaurants.