Een pittige, Belgische blondine op de extra bierkaart

26 april 2024

Hadden we vorig jaar zomer al hun Hop Yeah op onze extra menukaart, deze week schenken we een nieuw en bijzonder biertje uit het assortiment van Wildebras Bierbrouwers in Villa Augustus. Sterk Verhaal, zoals haar naam luidt, is een pittige maar doordrinkbare Belgische blondine (7 procent alcohol), die zich laat voorstaan op haar bloemige aroma en de volle, geprononceerde smaken van de mout en de gist.  

Het Utrechtse Wildebras bestaat sinds 2022 en wordt gerund door Lotte Wakkie en Victor van der Have. Het duo (ze zijn ook buiten hun bedrijf een stel) brouwt biertjes in uiteenlopende stijlen. Wat die met elkaar gemeen hebben, is de droge, bittere afdronk die steeds mooi in balans is met de frisse (droog)hoppen, kruiden of vruchten in hun receptuur. 

 

Victor van der Have en Lotte Wakkie

Het Nederlandse bierwereldje is er typisch eentje van mannen, maar bij Wildebras zijn de rollen omgekeerd. Lotte staat zogezegd het meest boven de ketels en ontwerpt ook de etiketten, en Victor is haar trotse side-kick. Wildebras is een zogheten nano-brouwerij, wat zo veel betekent als dat de bieren vooralsnog alleen in speciaalzaken, in geselecteerde horecabedrijven en op bierfestivals worden verkocht. Zo staan Lotte en Victor eind juni in Brew at the Zoo, een craftbier-event in Safaripark Beekse Bergen.

We schreven in Oogst al eens eerder over Wildebras Bierbrouwers. Dat verhaal lees je hier.