Een stage, een leer/werkplek of parttime baan in Villa Augustus? Je bent van harte welkom

25 september 2023

Net als heel veel andere horeca-ondernemingen in Nederland heeft ook Villa Augustus volop werk voor koks, kelners en hotelpersoneel. Ervaring is niet vereist, en instromen kan in ons bedrijf op verschillende niveaus. 

Werken en leren

We bieden korte en langere stages en leer/werktrajecten aan voor studenten in het beroepsonderwijs. Daarnaast leiden we enthousiaste starters ook  zelf intern op tot zelfstandig kok of kelner. En zowel in de keuken als in het hotel en het restaurant hebben we vacatures beschikbaar voor mensen die een baan in Villa Augustus willen combineren met andere werkzaamheden in deeltijd.

Daan en Denise op de stagemarkt in Rotterdam

Stagemarkt

In het Fletcher Hotel op Rotterdam The Hague Airport presenteerden we ons bedrijf vandaag aan ruim 700 leerlingen van de diverse horeca-opleidingen in de regio. Onder begeleiding van hun docenten en mentoren kwamen zij zich er op een ‘stagemarkt’ een beeld vormen van het grote aanbod van werkervaringsplaatsen in onze beroepssector. 


Leidinggevend kok Daan in de stand van Villa Augustus op de 'stagemarkt' in Rotterdam. Naast hem op de foto binnen deze foto: portret van zijn collega Anouk

Goede werkgever

In de stand van Villa Augustus vertelden leidinggevend kok Daan in ’t Veld en hr-adviseur Denise Zegelaar wat hun werkplek nou zo bijzonder maakt. Daan: ‘Natuurlijk noem je dan onze mooie omgeving, de moestuin en de pure, eerlijke wijze waarop we koken. Maar voor jongeren van nu is het vooral belangrijk dat je een goede werkgever voor ze bent. We leggen dus zeker veel nadruk op dát verhaal. Ook als je stagiair of leerling bent, hoef je bij ons nooit langer dan 7,5 uur per dag te werken. En het is echt niet zo dat je dan ook alleen de rotklussen voor je kiezen krijgt. We willen serieus dat je veel leert van je tijd in Villa Augustus.’ 

CV's paraat

De eerste stagemarkt waaraan we ooit hebben deelgenomen, lijkt zijn vruchten ook al af te werpen. Denise beschikte halverwege de middag tenminste al over een stapeltje cv’s van studenten die ze spontaan uit hun schooltas visten. Wie weet kunnen we een aantal van hen binnenkort dan ook daadwerkelijk in ons team verwelkomen.