Hertenbiefstuk met knolselderij, appel en geroosterde tijmaardappel

21 oktober 2017


Gebakken hertenbiefstuk met knolselderij, appel en geroosterde tijmaardappel 


Chef Arthur van Brug van Villa Augustus: ‘Herfsttijd is wildtijd, dus ook dat ontbreekt niet op de kaart van Villa Augustus. In een groot restaurant als het onze is het uiteraard niet mogelijk om hert direct van de jager te kopen. Onze vraag is veel groter dan het aanbod, dus dit vlees is in Nederland biologisch gefokt. Met appel en aardappel is dit gerecht comfort food bij uitstek. Ander wild kun je van tijd tot tijd aantreffen op het krijtbord van het restaurant, of op “de bak” zoals wij het zelf noemen. Ganzen bijvoorbeeld worden nog wel in de vrije natuur geschoten, en als dat gevogelte in ruime mate voorradig is dan kun je het terugvinden op de bak.’

Op de bak staan in Villa Augustus de gerechten die buiten de menukaart om kunnen worden besteld. Ze hebben vaak met elkaar gemeen dat ze in hun seizoen maar kort verkrijgbaar zijn en wisselen mede daarom elke vier weken. Dit jaargetijde mag je er onder andere alikruiken op verwachten. In het seizoen hiervoor maakten de geroosterde aardappelen met bottarga goede sier op de bak. Chef Arthur waakt over wat er op het krijtbord wordt aangeprijsd, maar alle andere koks van Villa Augustus mogen er hun beste ideeën voor aandragen.

  • Hertenbiefstuk met knolselderij

    Hertenbiefstuk met knolselderij