Werken in Villa Augustus (6) – Fleur, receptie: 'Ik heb de baan waar ik blij van word'

10 november 2021


Fleur Roedolph (21) is een rijzende ster in Villa Augustus. Al tijdens haar horeca-opleiding aan De Rooi Pannen in Breda werkte ze achtereenvolgens in ons restaurant, de markt en in het hotel. Gelukkig bleef ze ook toen ze haar diploma eenmaal op zak had. Meteen na haar afstuderen trad ze vorig jaar zomer in vaste dienst als receptioniste. ‘Ik wéét gewoon dat ik hier op mijn plek ben.’

Wat maakt die plek voor jou zo fijn dan?

‘Een hotelverblijf in Villa Augustus begint aan de balie. Het is op deze plek dat je gasten meteen een goed gevoel kan meegeven. En ik durf wel van mezelf te zeggen dat ik dat in me heb. Ik ben open en spontaan. Iemand krijgt van mij geen standaard welkomstriedeltje bij het inchecken. Ik hou van het contact met mensen en heb er de voorbije vier jaar veel ervaring in opgebouwd. Persoonlijk als het kan, en formeel wanneer het nodig is. Ik heb de juiste balans daarin al wel gevonden.’

Dat klinkt alsof je op je 21-ste al niets meer te wensen hebt.

‘Natuurlijk weet je op mijn leeftijd nog niet wat er verder allemaal nog op je pad komt. Ik heb daarin nog niet alles op een rijtje. Maar voor nu kan ik zeggen dat ik de baan heb waar ik blij van word. In het gezin waaruit ik kom, denken we allemaal precies zo over het werk dat we doen. Niet per se een carrière willen najagen of streven naar het hoogste salaris. Wél voldoening halen uit wat je het liefst doet.’

Een vierdaagse werkweek is voor jou eigenlijk ook niet genoeg.

‘Haha, nee, ik ben vaak ook super-inzetbaar als een van mijn collega’s uitvalt. Dan plak ik er nog gemakkelijk een vijfde en een zesde werkdag achteraan. Ik heb geen verkering en woon nog thuis, dus ze hebben in dat opzicht een makkelijke aan mij.’ 


Neem jij je werk ook mee naar huis?

‘Ik lig er ’s nachts niet van wakker, hoor. Maar het gebeurt wel dat ik na een late avonddienst op zaken kom die voor de ochtend erop kunnen worden geregeld. Dan overleg ik vanuit huis nog even met de nachtportier. Ik heb gemerkt dat ik graag verantwoordelijkheid draag. Dat trekt me heel erg. Ik ben ook niet bang om daarin de leiding te nemen. Als ik bij Villa Augustus wil doorgroeien, dan is het in die richting.’

Welk seizoen van het jaar is jouw favoriet in Villa Augustus?

‘In de zomervakanties van mensen! Dan is het weer op z’n best en is iedereen ook op z’n vrolijkst. Het is tegelijkertijd ook de meest hectische tijd. Drukte aan de balie, drukte aan de telefoon en in het mailverkeer. Je hebt dan echt de regie in alles wat er in ons deel van Villa Augustus allemaal gebeurt.’