Het Villa Augustus Thuis-menu in de keuken van Laura en Minos

28 december 2020


Laura van der Have en Minos Eigenheer zijn de eigenaren van Bitter and Real, de branderij van alle specialty coffees die we in Villa Augustus schenken en tevens in de Markt verkopen. Zelfs in deze coronatijden hebben we ze elke week wel een aantal keren over de vloer, want de twee dertigers zijn ook regelmatige afhalers van het Villa Augustus Thuis-menu. 

'Feestmaaltje'

Onze huisfotograaf Ries van Wendel de Joode volgde het Dordtse stel een paar dagen geleden in hun keuken tijdens de voorbereidingen van alweer zo'n 'feestmaaltje', zoals Laura het aanprijst: 'Het is toch bijna alsof je wel degelijk met elkaar uit eten bent.'

Voor de lunch hadden Minos en zij twee gangen van de Thuis-menukaart uitgekozen. Vooraf de gemarineerde zalm met bietjes en bergamot-citroen. Als hoofdgerecht allebei de geroosterde kool met pastinaakpuree en Achelse Blauwe, de blauwader-schimmel uit De Kempen die een paar jaar terug goud in de wacht sleepte op het wereldkampioenschap van kaasmakers in Lyon.

'Het voelt als een cadeautje'

Gebruikelijk is dat Laura volgens eigen zeggen de meeste rommel maakt op het aanrecht. Dus de onderlinge verdeling van taken was ook ditmaal opnieuw duidelijk. Laura pakte de tas met alle bestellingen ('Het voelt als een cadeautje') uit en las de meegekregen instructies van de keuken op aan haar vriend. Minos op zijn beurt waakte over de oven en het fornuis. En samen waren ze vervolgens dan weer gezellig druk met het opmaken van de borden.

Dat laatste viel nog helemaal niet mee, weet Laura. Iets wat je vaker terughoort van afhalers. De lockdown heeft als voordeel dat je nu thuis afhaallunches en -diners op tafel kunt zetten zoals je die anders in de beste restaurants krijgt geserveerd. Maar dat het mooi presenteren van een gerecht onlosmakelijk is verbonden met het vakmanschap van de kok, besef je als je zelf de puntjes op de i moet zetten. 

'Supermakkelijk'

Laura: 'Gelukkig krijg je van de keuken van Villa Augustus een QR-code mee, die is gelinkt aan een webpagina waarop foto's van alle gerechten geplaatst zijn. En voor het bereiden van de maaltijden zelf zijn maar heel weinig handelingen nodig. Je hoeft niets te snijden of anderszins te bewerken. Een ovenblik en een enkel pannetje volstaan. Het is allemaal supermakkelijk, terwijl je toch ook meteen proeft hoe rijk zo'n Villa Augustus Thuis-menu van smaak is. De zalm was ongelooflijk lekker, en dan al die kleuren!'

Gedurende heel de kerstvakantie kun je ook thuis genieten van de lekkerste gerechten en hapjes van Villa Augustus. Lees hier welke gerechten en hapjes je tot 4 januari in Villa Augustus kunt afhalen. Ook verkrijgbaar in de Markt: de Villa Augustus Thuis-tas voor een aangekleed ontbijt of je brunch.