Een zwoele lente-avond in de Limonaia

8 juni 2020

De tuinen van Villa Augustus zijn deze weken op hun mooist. Combineer een wandeling langs alle bomen, bloemen, kruiden en groenten met een lunch of diner in de Limonaia. We hebben de kas van onze citroenbomen nu tijdelijk ingericht als tweede restaurant. Zeker op een warme lentedag, als ook de deuren naar het terras open zijn, is het een heel bijzondere ervaring om er met je gezelschap neer te strijken. Alsof je in een Italiaans landhuis op vakantie bent (en nóóit meer naar huis terug wil).


Onze koks Daan en Barry

Het interieur van Limonaia is ontworpen door Dorine de Vos, die ook verantwoordelijk is voor de aankleding van de hotelkamers, de lobby, het restaurant in het pompgebouw en de markt van Villa Augustus. Waarschuwing vooraf: de kans is niet gering dat een of meer van je tafelgenoten over die inrichting zó enthousiast zijn dat ze nog tijdens de maaltijd ‘even’ verdwijnen om overal rond te kunnen kijken.


Antipasti vari, ossobuco en makreel

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, kunnen hotelgasten en alle andere bezoekers van Villa Augustus elke dag in de Limonaia aanschuiven . We serveren er 's middags en avonds een assortiment antipasti vari, waaronder Le Puy-linzen met pecorino en dungesneden rib-eye, een vegetarische salade met wisselende seizoensgroenten, kruiden en goudsbloemen uit eigen tuin, een een bordje rauwe zwaardvis met gezouten citroen, en quiche van onze bakkerij. Alleen de salade uit eigen tuin voor de lunch bestellen kan ook.

Voor het diner voegen we daar een hoofdgang met vlees, vis en een vegetarisch gerecht aan toe. Op het Limonaia-menu deze weken: ossobuco met gremolata, een vegetarische schotel op basis van kikkererwten, geroosterde aubergines, een salade van groenten en kruiden uit de tuin, en gegrilde makreel met groene asperges. Het vlees in Villa Augustus is afkomstig van biologische slagerij De Groene Weg. Onze vis is MSC-gecertificeerd en wordt geleverd door Koninklijke Schmidt Zeevis in Rotterdam.