Ondertussen in Villa Augustus

18 maart 2020


Overal in het land grijpen eigenaren van restaurants en cafés de tijdelijke sluiting van hun zaken aan voor een grote of kleine opknapbeurt. Poetsen, schuren, beitsen, lakken, en alles wat er verder zoal komt kijken bij deze 'nationale' horeca-voorjaarsschoonmaak. 

In Villa Augustus pakken we met een groep medewerkers uit alle afdelingen van het bedrijf onder andere de tafels, vloeren en muren van het restaurant aan. Onder leiding van de technische dienst wordt druk geklust, zodat we onze gasten straks weer kunnen ontvangen in een volledig opgefrist restaurant. 


Kelners en koks helpen de tuinploeg

Ook in de moestuin zijn we met elkaar aan de slag. Dinsdag werd de tuinploeg met kelners, koks en andere collega's versterkt en hebben we gezamenlijk duizenden kilo's compost op de groente- en kruidenbedden opgebracht. Tegelijkertijd zijn de houten schuttingen rondom de tuin van een nieuwe laag verf voorzien. 


Hotel,  keuken en markt blijven in bedrijf

Ondertussen gaat het ook het 'gewone leven' in Villa Augustus toch op z'n minst een béétje door. De keuken bereidt nog dagelijks de maaltijden die we hotelgasten op hun kamer serveren, alsmede de verse antipasti die we in onze markt verkopen. Ook onze bakkers zijn elke ochtend al vroeg aan het werk, zodat het niemand aan brood en banket hoeft te ontbreken.


Net als iedereen in Nederland, en waar ook ter wereld, hadden we ons het begin van de lente heel anders voorgesteld. Maar we houden – ook weer net als iedereen – de moed erin. Met u zien we uit naar de dag dat we allemaal weer blij en onbezorgd van de tuin, het terras, het restaurant én van elkaars aanwezigheid in Villa Augustus kunnen genieten.


  • Extra handen voor de tuinploeg: kelners en koks helpen met het opbrengen van compost

    Extra handen voor de tuinploeg: kelners en koks helpen met het opbrengen van compost

  • Grote schoonmaak in het restaurant

    Grote schoonmaak in het restaurant

  • Directie-overleg in een verder lege restaurantzaal

    Directie-overleg in een verder lege restaurantzaal

  • De keuken werkt voor hotelgasten nog door

    De keuken werkt voor hotelgasten nog door

  • Alle tafels opnieuw in de lak

    Alle tafels opnieuw in de lak

  • Brood, taart, groenten en garnalenkroketten: de markt blijft geopend

    Brood, taart, groenten en garnalenkroketten: de markt blijft geopend