De nieuwe ontbijtkaart: verfijnder, gevarieerder, lekkerder

22 juni 2018

Gasten van Villa Augustus hebben ’s ochtends bij het opstaan iets extra’s om zich op te verheugen. De nieuwe ontbijtkaart van het restaurant is ingegaan en tegelijkertijd is ook het aanbod op het ontbijtbuffet gevarieerder dan ooit tevoren. Voor iedereen die zijn of haar dag graag begint met een maaltijd met onder andere vers seizoensfruit en ook verse groenten uit onze moestuin. Vanzelfsprekend serveren we daar ook het zuurdesembrood en patisserie uit eigen bakkerij en de koffie van onze huisbranders van Bitter & Real bij.

Met de nieuwe ontbijtkaart en de veranderde samenstelling van het buffet speelt Villa Augustus in op een ontwikkeling die zich aftekent in hotels, restaurants en ontbijt- en lunchzaakjes over de hele wereld, maar ook aan keukentafels thuis. Steeds meer mensen hechten intussen net zo veel belang aan hun ontbijt als aan hun lunch en diner. Granen, vruchten, yoghurts en andere gezonde keuzes hebben hoe langer hoe meer de voorkeur boven het traditionele continental en English breakfast.

Het nieuwe ontbijtbuffet van Villa Augustus telt ook minder grote schalen met vleeswaren en andere traditionele ontbijtingrediënten om mee te combineren.In plaats daarvan presenteert de keuken, ook op de vaste kaart, dagelijks een palet van mooie, kleine gerechtjes.

Chef Arthur van Brug:  ‘Verfijnder, met veel groenten, vruchten, kruiden en honing uit de tuin, en dus lekkerder. We moeten er harder voor werken, want er komen voor de koks veel meer handelingen bij kijken. Maar dat hebben we er graag voor over. En ook niet onbelangrijk: wat we aan gerechtjes uitserveren, gaat nu allemaal op. Van verspilling is geen sprake meer. Dat past natuurlijk ook niet meer in een tijd waarin we veel bewuster over ons eten nadenken.’

Ontbijten bij Villa Augustus: op werkdagen van 07.00 - 12.00 uur, in het weekend van 08.00 - 12.00 uur. Ontbijt van het buffet: € 15 pp, kinderen € 7,50 pp. Gerechten op de ontbijtkaart vanaf € 5. 

Kijk op https://www.villa-augustus.nl/resources/downloads/menukaart_VillaAugustus-2018.pdf voor het uitgebreide aanbod.

  


 


 • Ricotta-pancake met seizoensfruit en onze eigen honing

  Ricotta-pancake met seizoensfruit en onze eigen honing

 • Presentatie op het nieuwe ontbijtbuffet

  Presentatie op het nieuwe ontbijtbuffet

 • Croque monsieur met boerenkaas, bechamel en rucola

  Croque monsieur met boerenkaas, bechamel en rucola

 • In peperonata gestoofde eitjes met kruiden uit de tuin en olijfolie

  In peperonata gestoofde eitjes met kruiden uit de tuin en olijfolie

 • Omelet met seizoensgroenten en mascarpone

  Omelet met seizoensgroenten en mascarpone

 • Het nieuwe ontbijtbuffet

  Het nieuwe ontbijtbuffet

 • Fruit, geroosterde groenten en patisserie op het ontbijtbuffet

  Fruit, geroosterde groenten en patisserie op het ontbijtbuffet

 • Het nieuwe ontbijtbuffet

  Het nieuwe ontbijtbuffet