Echt iets voor Misha, dit jubileumboek

20 maart 2018

Wat is het favoriete artikel in de markt van onze eigen medewerkers? Misha Niks van de hotelreceptie kiest voor het onlangs verschenen lustrumboek ’10 jaar Villa Augustus’.

‘Ik ben pas 2 maanden in dienst als receptioniste van het hotel, dus nog vrij nieuw. Ik kwam hier als gast al regelmatig, maar met dit boek leer je Villa Augustus ook goed van binnenuit kennen. Er staan heel veel verhalen in over alle mensen die hier werken, en over de historie en achtergronden van Villa Augustus. 

‘Maar het is lastig kiezen, hoor. Ik zou alles wat uit de bakkerij komt ook zo mee naar huis nemen. Het brood, de gebakjes, de koekjes - en ook de olijfolie van de markt is superlekker. Mijn zus kocht laatst de bietencompôte in een potje, waar ze ook helemaal weg van was. Zelf heb ik al  een grote visschaal aangeschaft en ook nog een vaasje voor eigen gebruik. Nee, als ik nou even optel wat ik hier nog meer leuk vind dan ben ik voorlopig nog niet uit gewinkeld, haha. Elke keer zie ik wel wat.

‘Ik heb hiervoor, hier in Dordrecht, samen met mijn vriend een eigen ijssalon en lunchroom gehad. Lang verhaal, maar op een gegeven moment vonden we het wel mooi geweest met het ijs. Bij mooi weer was het hartstikke druk, bij slecht weer zag je niemand. We waren na een paar jaar ieder voor zich wel weer toe aan iets anders. In Villa Augustus voelde ik me al op de eerste dag als een vis in het water. Een warme ontvangst, een heel afwisselende baan, een inspirerende sfeer, en je krijgt de ruimte om te groeien.’

Dus je ziet niet meer verlangend uit naar de start van het ijsseizoen? ‘Nee, dit jaar voor het eerst niet. En daar ben ik echt zo blij om. Ik hoef nooit meer naar buiten te kijken om te weten of er nou wel of niet mensen zullen komen. Hier loopt iedereen heel de dag in en uit. Héérlijk.’